hirdetés
hirdetés
2018. március. 20., kedd - Klaudia.
hirdetés

Magyarországon a gyulladásos bélbetegeket kezelő gasztroenterológusok jó kapcsolatot ápolnak a reumatológusokkal és a bőrgyógyászokkal, és törekszenek arra, hogy minden rászoruló beteg hozzájusson az újabb kezelési lehetőséghez.

Az ORFI fejlesztésére és korszerűsítésére mintegy 18 milliárd forintot fordít a kormány az Egészséges Budapest Programban, jelentette be Varga Mihály.

A Népszava Túri Pétert, a Légimentő Kht. korábbi ügyvezetőjét kérdezte a mentőhelikopterek beszerzéséről és az átszervezésekről.

Milyen körülmények között dolgoznak idehaza a fiatal kutatók? A kérdésre az MTA keresi a választ, a kérdőív az akadémia honlapján érhető el.

Nagyjából annyian gondoznak időseket külföldön, ahány ápoló a magyar egészségügyi és szociális rendszerből hiányzik, derül ki a hvg.hu írásából.

Ismét Nobel-, és Agy-díjas kutatókkal találkozhatnak szerdától a Szegedi Tudós Akadémia (SZTA) növendékei.

PR-cikk

Spondylitis ankylopoetica – mit tehet a háziorvos?

Fontos gyulladásos reumatológiai betegségre gondolni, ha fiatal betegnél inkább a keresztcsont tájékán jelentkezik a fájdalom – hívta fel a figyelmet dr. Szántó Sándor egyetemi docens, a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kar, Reumatológiai tanszékéről és dr. Szepessy Zsuzsanna, a Semmelweis Egyetem, Szemészeti Klinika adjunktusa a Magyar Reumatológusok Egyesülete idei szeptemberi vándorgyűlésén.

Tovább a teljes cikkre >>>

Brit kutatók őssejtterápiával kezeltek két időskori vakságban szenvedő beteget, írja a The Guardian nyomán az Index.

Egy nemzetközi vizsgálat szerint őssejtterápiával javítani lehet szklerózis multiplexben szenvedő betegek állapotát – számolt be a BBC News.

Május 10-ig tart „Az év praxisa a Kárpát- medencében” pályázat, amely nyolcadik alkalommal indult januárban.

A kamarai tagdíjkedvezmények megszüntetésével kapcsolatban írt válaszlevelet a Magyar Rezidens Szövetség (MRSZ) elnöke Éger Istvánnak.

Szintet ugorhat a gyógyszerfejlesztés az egész szervezet modellezésével, mikrofolyadékkal töltött csatornákkal összekötött humán szövetminták segítségével.

hirdetés

Magyarország köztársasági elnöke nemzeti ünnepünk alkalmából Kossuth- és Széchenyi-díjakat, valamint Magyar Érdemrend kitüntetéseket adományozott.

A háziorvosi rendelőben barátom különös betegségét hozom szóba. A kezelésekre nem reagáló epilepsziát. Ennek kapcsán az agyról, az agykutatásról kezdünk diskurálni.

books.medicalonline


PR-cikk

Több mint 20 éve ez az első új gyógyszer Európában inhibitoros Haemophilia A –ban szenvedő betegek kezelésére.

hirdetés
hirdetés