hirdetés
hirdetés
2018. augusztus. 15., szerda - Mária.
hirdetés

Az Emmi egészségügyért felelős államtitkársága alá rendelt gazdálkodási és intézményfelügyeleti kabinet vizsgálja felül a kórházak gazdálkodását. A kapacitások és feladatok (földrajzi) területenként történő összehangolásával egy-két év alatt eljuthatunk oda, hogy szabályosan és hatékonyan gazdálkodjanak az intézmények – mondta a MedicalOnline-nak Nagy Anikó egészségügyért felelős államtitkár.

A Policy Agenda egy küszöbönálló egészségügyi reform lehetőségeit mérlegelte a politikai időzítés szempontjából, közli az ATV.

Szabó Bálintot, az ÁEEK főosztályvezetőjét a Magyar Hírlap kérdezte az EESZT használatáról és a csatlakozásra kötelezett intézmények köréről.

A rezsitámogatás mellett a beavatkozásokra is több dotációt kapnak az alapellátó fogorvosok, tudta meg a Magyar Idők.

Az utóbb időszakban azon területeken is egyre gyakoribb a skorbut, ahol lenne lehetőség a megfelelő C-vitamin-bevitelre, írja a 24.hu.

Tonga miniszterelnöke új kihívást indított. A hvg.hu szerint a cél az, hogy a vezetők egy év alatt leadják súlyfeleslegüket, példát mutatva a lakosságnak.

PR-cikk

Indul az Alma Gyógyszertárak diabéteszprogramja

 

Júliusban diabéteszprogramot indított a Hungaropharma leányvállalataként ismert Patika Management Kft. annak érdekében, hogy a betegeket az orvosokkal szoros együttműködésben hiteles és hasznos információkkal láthassák el. Az Alma Gyógyszertárakat franchise rendszerben működtető cég ügyvezető igazgatójával, dr. Lázár Szabolccsal beszélgettünk.


 Tovább az interjúra >>>

Magánrendelőket ellenőrzött az adóhatóság, hatvanmillió forint be nem fizetett közterhet kért számon, adja hírül a Magyar Idők.

A nemdohányzók fokozottabb védelméhez szükséges intézkedések felügyeletével és koordinációjával bízták meg Lázár Jánost.

Az e-cigaretta belélegzett párája károsíthatja az immunrendszert – állapította meg egy új brit kutatás, amelyről a BBC News számolt be.

Különleges programokkal várja a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Egyesülete a látássérült egyetemistákat, diplomásokat.

Az Egészséghősök pályázat keretében hat kategóriában keresik azokat, akiknek munkája példaértékű lehet, írja a 24.hu.

A mostaninál kevesebb érsebészeti centrum is el tudná látni a betegeket Magyarországon, ha ott biztosítottak a szakmai minimumfeltételek. Viszont a finanszírozáson sürgősen változtatni kellene – mondta a MedicalOnline-nak Szeberin Zoltán a Magyar Angiológiai és Érsebészeti Társaság (MAÉT) elnöke.

A kormánynak esze ágában sincs pénzt tenni az egészségügybe, helyette inkább megint felhúzták a bokszkesztyűt.

Megjelent a Központi Statisztikai Hivatal 2017. évi beszámolója, mely az egészségügyi mutatószámokra is kitér.

books.medicalonline


hirdetés

Képgaléria a savcsökkentésről

Négy kevésbé ismert tény a savcsökkentőkről

Az mindenki számára közismert, hogy a protonpumpagátló szerek (PPI) emelik a gyomor kémhatását, azaz segítenek a savcsökkentésben. De Ön vajon tisztában van azzal, hogy a különféle hatóanyagoknak az általános hatás mellett milyen speciális előnyeik vannak?


hirdetés