hirdetés
 
  >   Eü-gazdaság   |   >   Gyógyítás   |   >   Tudomány   |   >   Informatika   |   >   Kitekintő
 
hirdetés
 
e.png

Eü-gazdaság

>

Előbb-utóbb lesz magas biztonsági fokozatú pszichiátria

A Napi.hu szúrta ki, hogy az OPAI-ra vonatkozó közbeszerzés eredményét az ajánlatkérő ÁEEK közzétette a Közbeszerzési Értesítő ben.

>

Nagy Anikó: A középpontban az ember áll

A nagy minisztérium reprezentálja és képviseli annak a szellemiségét, amit elkezdtünk: a folyamat középpontjában az ember áll, mondta az államtitkár az EchoTV -ben.

>

Egészségügyi reform: az MNB javaslatai

A jegybank szakértői 22 pontban foglalják össze a teendőket az egészségügy területén, a javaslatokat a Portfolio szedte csokorba.

>

Rehabilitációs kórház lesz az evangélikusoké

A leendő kórház többek között mozgás­szervi és időskori rehabilitációs, illetve hajléktalan betegek ellátását végezheti, írja a Magyar Idők .
-

 

Egészségügyi szolgáltatások nyújtása

Két budapesti székhelyű európai uniós szervezet – az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) és az Európai Unió Bűnüldözési Képzési Ügynöksége (CEPOL) – közös beszerzési eljárást indítottak az alábbi egészségügyi szolgáltatások beszerzésére.

 

Tovább az információra>>>

 


-
hirdetés
 
gy.png

Gyógyítás

>

Veszélyes medencék

Az uszodák, strandok, termál- és élményfürdők fertőzésveszély szempontjából kockázatosabbak, mint a természetes vizek, írja a Qubit .

>

A minőségbiztosítás leghatékonyabb módja

Az orvosok kiégésének megelőzésével több hibát lehetne elkerülni az egészségügyben, mint a betegbiztonságot szavatoló egyéb követelmények betartatásával, hívja fel a figyelmet elemzésében a Mayo Clinic Proceedings tanulmánya.
-
hirdetés
 
aa.png

Álláshirdetés

> Kardiológus osztályvezetői állás a Markhot Ferenc Kórházban

Kardiológiai osztályvezető főorvost keres a Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet határozatlan időtartamú foglalkoztatásra.
-
t.png

Tudomány

>

Porított inzulinnal edzett babák

Szakértők szerint már a születéstől lenne mód arra, hogy megelőzzék az 1-es típusú diabétesz kialakulását.

>

Egészségkárosító félelemspirál

Egészségügyi veszélyhelyzetben a félelem elnyomásával próbálkozó emocionális reakció félelemspirál kialakulásához vezet, és további hátrányos következményeket okoz, állapítja meg egy járvánnyal kapcsolatos kutatásról beszámoló PLOS ONE  tanulmány.
-
hirdetés
 

Betegjogi és adatvédelmi kézikönyv klinikai szakpszichológusoknak és pszicoterapeutáknak
Urbán Éva

 

Miért fontos a jog ismerete a klinikai szakpszichológusoknak és pszichoterapeutáknak? Ezzel a provokatív címmel indul Urbán Éva könyvének bevezető részében az esetpéldák sora. Mennyit tud a pszichológus szakma az őt érintő jogi, törvényi előírásokról kötelezettségekről? Miért bajos és veszélyes, ha egy gyakorló pszichológus nincsen tisztában az olyan alapvető jogi fogalmakkal és törvényi háttérrel, mint pl. az orvosi titoktartás, a betegjogi dokumentáció, a pszichológus tanúvallomása a bíróságon, a pszichológiai tanácsadás és terápia különbsége, a pszichoterápia előtti kötelező orvosi vizsgálat, a beteg joga a saját adataihoz, a betegjog és az adatvédelem az egészségügyben stb.?
 
 
 
-
i.png

Informatika

>

Forradalmasítás helyett fejlesztés?

A vállalatnál jelentős szakértőket alkalmaztak, hogy egy otthoni egészségügyi eszközzé változtathassák az iPhone-t, írja a CNBC nyomán a HasználtAlma .
-
k.png

Kitekintő

>

Ez legyen a magyar példa

Van mi ellen, miért küzdeni az európai, így a hazai egészségügyben – fejtegeti Csókay András a Magyar Idők hasábjain.

>

Ő lehet az innovációs hivatal új elnöke

Birkner Zoltán kerülhet a nemrégiben felmentett Pálinkás József után a Nemzeti Innovációs Hivatal élérére – értesült a Magyar Hírlap .

>

Egészségügyi szakembernek adták ki magukat

Csalás miatt emeltek vádat hét ember ellen, akik több mint 350 embert csaptak be úgy, hogy egészségügyi szakembereknek adták ki magukat.
-
k.png

Könyvajánló

Pszichiátriai interjú a klinikai gyakorlatban (3. kiad.)
szerző: MacKinnon, R.A.–Michels, R.–Buckley, P.J., fordító: Kasos Enikő

A könyv a Magyarországon 2010-ben megjelent kiadvány bővített, aktualizált kiadása, ami Amerikában az American Psychiatric Association Publishingnél immáron 3. kiadásként jelent meg. A szerzők követték a korábbi verzió szerkezetét, ugyanakkor jelentős kiegészítések is kerültek a könyvbe.

Mentalizációalapú csoportterápia (MBT-G) - Elméleti, klinikai és kutatási kézikönyv
Szerző: Sigmund Karterud, fordító. Varga-Sabján Dóra

Az olvasó az első olyan átfogó kézikönyvet tartja a kezében, ami a mentalizációalapú csoportterápiáról szól. Szerzője a könyv megírása során szoros együttműködésben dolgozott Anthony Batemannel és más, a témában szakértő csoportanalitikussal. A könyv az MBT minden olyan aspektusát lefedi, amit az ezen a területen dolgozó terapeutáknak tudnia kell. A mentalizációalapú terápiát (MBT) borderline páciensek kezelésére hatékony eljárásként tartja számon a nemzetközi szakma.

 

 

Hogyan segítsünk a krízisben levő gyermekeknek? - A pszichiátriai sürgősségi állapotok kezelése gyermekeknél és serdülőknél
Szerkesztette: Fadi Haddad, M.D. és Ruth Gerson, M.D.

Ki ne látott már szűkebb vagy tágabb környezetében verekedős, „rossz”, „hisztis”, önsértő vagy „furcsa” gyereket? Nap mint nap találkozunk velük akár pedagógusként, szociális munkásként,  orvosként, akár egyszerű járókelőként, szomszédként, rokonként. Az első reakciónk a megdöbbenés és a harag. „Meg kellene nevelni ezt a kölyköt!” „Meg kellene őt büntetni!” Ez utóbbit az agresszív gyerekekkel meg is teszik az iskolák: megrovással, fegyelmivel vagy akár kizárással.

-
e.png

Medical Tribune előfizetés

Medical Tribune XVII. évf., 1.. szám
  Előfizetés
  > Nyomtatott
  Lapszám vásárlás
  > Nyomtatott
  -
  j.png

  Jogszabályfigyelő

  >

  15/2018. (VI. 28.) EMMI rendelet (Érvényesség: 2018.07.01.)

  15/2018. (VI. 28.) EMMI rendelet egyes egészségbiztosítási tárgyú miniszteri rendeletek módosításáról

  >

  14/2018. (VI. 26.) EMMI rendelet (Érvényesség: 2018.06.29.)

  14/2018. (VI. 26.) EMMI rendelet a háziorvosi, házi gyermekorvosi és fogorvosi tevékenységről szóló 4/2000. (II. 25.) EüM rendelet és az egyes egészségügyi tárgyú miniszteri rendeletek módosításáról szóló 28/2017. (X. 25.) EMMI rendelet módosításáról

  >

  Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet közleménye (Érvényesség: 2018.06.27.)

  Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet közleménye orvostechnikai eszközök időszakos felülvizsgálatát végző szervezetek feljogosításáról

  >

  Közlemény igazolványok, oklevelek, bizonyítványok érvénytelenítéséről (Érvényesség: 2018.06.27.)

  Közlemény igazolványok, oklevelek, bizonyítványok érvénytelenítéséről
  -
  © 2009 - 2019, Medical Online
   A PPH Media adatkezelési tájékoztatóját ITT olvashatja.