hirdetés
 
  >   Eü-gazdaság   |   >   Gyógyítás   |   >   Tudomány   |   >   Informatika   |   >   Kitekintő
 
hirdetés
 
e.png

Eü-gazdaság

>

Ennyit költenek ápolási eszközökre

Mintegy 1400 elektronikusan mozgatható multifunkcionális ápolási ágy, intenzív ágy és kiegészítői érkezik a kórházakba júniusban.

>

Megszólal az egészségügyért felelős államtitkár

Öt nagy egészségprogram készül annak érdekében, hogy javuljon a lakosság egészségi állapota – mondta a Magyar Idők nek Nagy Anikó .

>

Augusztustól vastagbélszűrés

Nyár végén indulhat el a lakosság vastagbélszűrési programja, melynek uniós finanszírozású szakasza jövő év végéig le is zárul – írja a Világgazdaság .

>

Költségvetés 2019: százmilliárddal több jut az egészségügyre

Minden szakterületnek legalább annyi vagy több forrás jut a jövő évi költségvetésben, mint az ideiben, mondta Varga Mihály .

>

Kásler az Arénában

A betegségügy-központú szemléletet a prevenció irányába alakítanák át a gyógyításban, mondta többek között Kásler Miklós az InfoRádió ban.

>

A betegek is gerjesztik az eladósodást

A lakosság elvárásai is növelik a kórházak adósságát, derül ki az Mfor szerint Rétvári Bence válaszából, amelyet egy képviselői kérdésre adott.

>

A hálapénz nem téma a kamarában?

Egyetlen hálapénzes eset sem járt a budapesti orvosi kamara előtt 2016-ban, derül ki a 444.hu összeállításából.

>

Drónokat is bevetne a mentőszolgálat

A jövőben akár drónokkal is segítené a közterületen rosszul lett emberek ellátását az Országos Mentőszolgálat (OMSZ).

>

Saját képzésükről gondoskodnának a rezidensek

Az elvándorlás csúcsidőszaka a béremelések és a központi rezidensi rendszer bevezetése nyomán lecsengett, így egyre inkább a képzés minőségének javítására koncentrál a Magyar Rezidens Szövetség – mondta a MedicalOnline -nak Sipka Balázs , a szervezet elnöke.
-
hirdetés
 
gy.png

Gyógyítás

>

Antidepresszánsok és elhízás

Az antidepresszánsok szedésének széles körű elterjedése hozzájárulhat a túlsúly gyakoriságának növekedéséhez, írja a PharmaOnline .
-
hirdetés
 
t.png

Tudomány

>

Maradjanak a mandulák

A mandulaműtét csak rövid távon hoz előnyöket, tartósan nem oldja meg a problémákat, amelyek miatt elvégzik, ismertet egy friss kutatást az Origo .
-
i.png

Informatika

>

Diabétesz-applikációval nyert

A cukorbetegek számára kifejlesztett applikációval nyert meg egy nemzetközi innovációs verseny nemzeti fordulóját Havlik Károly orvostanhallgató.
-
hirdetés
 
k.png

Kitekintő

>

Krónikus betegek a munkahelyeken

A Piac&Profit olyan lehetőségeket mutat be, amelyek segítik, hogy a krónikus betegséggel küszködő munkavállalók hozzáférjenek az ellátásokhoz a munkahely támogatásával.

>

Alkohol: a kevés is káros

A tizenöt évesek és az annál idősebbek körében a negyedik vezető halálozási ok Belgiumban az alkoholfogyasztás, írja a Híradó.hu .

>

A zajterhelés hatásainak kezelése népegészségügyi feladat

Korszakváltáshoz érkezett Magyarországon a zajvédelem, mivel az időszakos adatszolgáltatást a zajterhelés folyamatos vizsgálata váltja föl .
-
k.png

Könyvajánló

Pszichiátriai interjú a klinikai gyakorlatban (3. kiad.)
szerző: MacKinnon, R.A.–Michels, R.–Buckley, P.J., fordító: Kasos Enikő

A könyv a Magyarországon 2010-ben megjelent kiadvány bővített, aktualizált kiadása, ami Amerikában az American Psychiatric Association Publishingnél immáron 3. kiadásként jelent meg. A szerzők követték a korábbi verzió szerkezetét, ugyanakkor jelentős kiegészítések is kerültek a könyvbe.

Mentalizációalapú csoportterápia (MBT-G) - Elméleti, klinikai és kutatási kézikönyv
Szerző: Sigmund Karterud, fordító. Varga-Sabján Dóra

Az olvasó az első olyan átfogó kézikönyvet tartja a kezében, ami a mentalizációalapú csoportterápiáról szól. Szerzője a könyv megírása során szoros együttműködésben dolgozott Anthony Batemannel és más, a témában szakértő csoportanalitikussal. A könyv az MBT minden olyan aspektusát lefedi, amit az ezen a területen dolgozó terapeutáknak tudnia kell. A mentalizációalapú terápiát (MBT) borderline páciensek kezelésére hatékony eljárásként tartja számon a nemzetközi szakma.

 

 

Hogyan segítsünk a krízisben levő gyermekeknek? - A pszichiátriai sürgősségi állapotok kezelése gyermekeknél és serdülőknél
Szerkesztette: Fadi Haddad, M.D. és Ruth Gerson, M.D.

Ki ne látott már szűkebb vagy tágabb környezetében verekedős, „rossz”, „hisztis”, önsértő vagy „furcsa” gyereket? Nap mint nap találkozunk velük akár pedagógusként, szociális munkásként,  orvosként, akár egyszerű járókelőként, szomszédként, rokonként. Az első reakciónk a megdöbbenés és a harag. „Meg kellene nevelni ezt a kölyköt!” „Meg kellene őt büntetni!” Ez utóbbit az agresszív gyerekekkel meg is teszik az iskolák: megrovással, fegyelmivel vagy akár kizárással.

-
e.png

Medical Tribune előfizetés

Medical Tribune XVII.. évf., 4.. szám
  Előfizetés
  > Nyomtatott
  Lapszám vásárlás
  > Nyomtatott
  -
  j.png

  Jogszabályfigyelő

  >

  Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet közleménye (Érvényesség: 2018.05.22.)

  Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet közleménye orvostechnikai eszközök időszakos felülvizsgálatát végző szervezetek feljogosításáról

  >

  Közlemény igazolványok, oklevelek, bizonyítványok érvénytelenítéséről (Érvényesség: 2018.05.22.)

  Közlemény igazolványok, oklevelek, bizonyítványok érvénytelenítéséről

  >

  Pályázati hirdetmény betölthető állásokra (Érvényesség: 2018.05.22.)

  Pályázati hirdetmény betölthető állásokra

  >

  Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szakmai irányelve (Érvényesség: 2018.05.22.)

  Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szakmai irányelve a rheumatoid arthritis szintetikus és biológiai betegségmódosító gyógyszerekkel történő hazai kezelése az EULAR 2016-os ajánlása alapján
  -
  © 2009 - 2019, Medical Online
   A PPH Media adatkezelési tájékoztatóját ITT olvashatja.