>   Eü-gazdaság   |   >   Gyógyítás   |   >   Tudomány   |   >   Jogszabályfigyelő
 
e.png

Eü-gazdaság

>

Nyolc napot marad, aki kórházba kerül

Majdnem nyolc napot tölt átlagosan kórházban az, akinek fekvőbeteg-ellátásra van szüksége Magyarországon – derül ki a KSH évkönyvéből.

>

Az abortuszok indoka

Többnyire az anya súlyos válsághelyzetére hivatkozva szakítják meg a terhességet – hangzott ez az M1 aktuális csatorná n.

>

Ráfizetnek a hidegre a kórházak

Harminc napon túli adósságainak kifizetésére fordította a Bács-Kiskun Megyei Kórház a kasszasöprésből kapott pénzt – írja a Hírös.hu .

>

Itt tilos látogatni

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat honlapján érhetők el a kórházi látogatási tilalmak.

>

Erős kontroll, kevesebb vita

Bár a kórházak többsége jól gazdálkodik, a Bajcsy kórház főigazgatója az M1 Ma Reggel adásában kifejtette: egyetért az erősödő kontrollal.

>

Kevesebb lett az abortusz

Az abortuszok számának csökkenésében szerepet játszhat a sürgősségi fogamzásgátló tabletták megjelenése is – írja az Index .

>

Sinkó: életmódi nevelés kéne

A magyarok életmódjának nagy szerepe van a katasztrofális egészségi állapotban – mondta többek közözött Sinkó Eszter az Új Egyenlőség nek.

>

Tiszta lappal kezdenek a kórházak

Hosszú idő után újra csaknem nullszaldóval kezdhették az évet a kórházak – számol be összeállításában a Magyar Idők .

>

Aláírást gyűjtenek a fogászok

A fogorvosi körzetek 10 százaléka betöltetlen, van, ahol 50 kilométert kell utazni az ingyenes fogászati beavatkozásért – írja a Népszava .
-
gy.png

Gyógyítás

>

Partnerek a korababák szülei

A legfontosabb, hogy a szülők részesei lehessenek a babájukért folytatott küzdelemnek – hangzik el a 168 óra riportjában.
-
t.png

Tudomány

>

A társak hatékonyabb ösztönzők

A jelenlegi orvoslás nem használja ki a társak pozitív hatását és a kooperáció által biztosított ingyenes gyógyulási lehetőségeket, írja a NEJM cikke, holott egyre több tudományos kutatás bizonyítja a megfelelő buzdítás óriási hatásfokát.
-
e.png

Medical Tribune előfizetés

Medical Tribune XV. évf., 8.. szám
  Előfizetés
  > Nyomtatott
  Lapszám vásárlás
  > Nyomtatott
  -
  k.png

  Könyvajánló

   Perioperatív betegellátás 2. kiadásKlinikai gyermekgyógyászat
  Prof. dr. Tulassay Tivadar
   
  Nincs még egy olyan diszciplína, amelyik a születés utáni periódustól a felnőtté válás korszakáig a növekedés és fejlődés, az élettani szabályozás sokszínűségét ilyen széles horizonton magában foglalná.

   

  Tovább a könyvre >>>

   Anesztéziai szövődmények megelőzése és kezeléseAz ízületek élettana 1-3. (6. kiadás)
  Kapandji, Ibrahim A.
   
  "Az ízületek élettana" című kézikönyv közel negyven éven át gyűjtött és rendszerezett anyaga a biomechanikát állítja a középpontba. Ennek az átfogó és pontos anatómiai munkának az eredményeképpen, amely teljes mélységében feltárja az emberi mozgásszervek működését, a biomechanika egy olyan tudományággá vált, amelyet már senki sem nélkülözhet mindennapos gyógyító vagy tudományos munkájában.

  Tovább a könyvre >>>

   

   A személyiségzavarok pszichodinamikus pszichoterápiája
  Gabbard-Fonagy-Clarkin

   

  Ez a kötet azokról a páciensekről szól, akiknek a személyisége a mérsékelten diszfunkcinálistól a súlyosan zavart személyiségig terjedő kontinuum mentén helyezkedik el; és a személyiségzavarok felmérésének és kezelésének legújabb eredményeire összpontosít.

  Tovább a könyvre>>>

    
  -
  j.png

  Jogszabályfigyelő

  >

  44/2016. (XII. 28.) EMMI rendelet (Érvényesség: 2017.01.05.)

  44/2016. (XII. 28.) EMMI rendelet egyes egészségügyi és egészségbiztosítási tárgyú miniszteri rendeletek módosításáról

  >

  2016. évi CLXV. törvény (Érvényesség: 2017.01.01.)

  2016. évi CLXV. törvény egyes gyermekvédelmi és egészségügyi tárgyú törvényeknek a gyermekek biztonságának és védelmének fokozása érdekében történő módosításáról

  >

  1882/2016. (XII. 28.) Korm. határozat (Érvényesség: 2016.12.28.)

  1882/2016. (XII. 28.) Korm. határozat az Egészségbiztosítási Alap Gyógyító-megelőző ellátás jogcímcsoport Összevont szakellátás jogcíme és Gyógyszertámogatás jogcímcsoport Speciális beszerzésű gyógyszerkiadás jogcíme 2016. évi előirányzatának megemeléséről

  >

  1886/2016. (XII. 28.) Korm. határozat (Érvényesség: 2016.12.28.)

  1886/2016. (XII. 28.) Korm. határozat az „Egészséges Magyarország 2014–2020” Egészségügyi Ágazati Stratégia 2017–2018 évekre vonatkozó cselekvési tervéről
  -
  © 2009 - 2017, Medical Online