hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.
hirdetés

Visszautasított ellátás, lapító etikai bizottság

A Pesti Srácok szerint több mint egy éve hangos a belső vitáktól, betegektől megtagadott ellátás okozta botrányoktól a sümegi orvosi rendelő.

Az intézmény egyik neurológus pszichiáter szakorvosa 2016 augusztusában visszautasított egy szűnni nem akaró hátfájással, sürgősségi beutalóval érkező beteget, mondván éppen nem neurológiai szakrendelést tart, és már nem tud annyi beteget ellátni, amennyit korábban, mert csökkentették a rendelési óraszámát.  Majd a fájdalomtól járni alig tudó nőt panaszra a rendelő igazgatójához, illetve a város polgármesteréhez küldte. Nemsokára kiderült, nem ez volt az első eset, szó sincs óraszám csökkenésről, a konfliktus eredete értelmezhetetlen. Ami tény, hogy a fájdalmaktól szenvedő beteget csak 6 nap elteltével volt hajlandó megvizsgálni, az igazgató parancsára. A gyógyításra felesküdött doktor páciensét személyes konfliktusa eszközeként használta fel.

Bármennyire is Fülemile pernek tűnik – az ügy kimenetele tökéletesen bemutatja, milyen fogyatékkal működik az Orvosi Kamara Etikai Bizottsága, amely létének értelmét az utóbbi időben nem egyszer kérdőjelezte meg a szakma. A sümegi neurológus pszichiáter ügyében meg kell ismételnie eljárását az Orvosi Kamara Etikai Bizottsága Veszprém megyei testületének, miután első körben orvosolhatatlan eljárási hibákat követett el.

Az ebben az évben nem ez az első eset, hogy a másodfokon eljáró országos kamarai bizottságnak kell tisztes eljárás lefolytatására köteleznie a Várkonyi Zoltán doktor vezette grémiumot.

A teljes cikk

(forrás: Pesti Srácok)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés