hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.
hirdetés

Visszatért, miután anyja felajánlotta a szerveit

Egy nappal azután, hogy anyja aláírta a szervei átültetését engedélyező papírokat, visszatért az életbe egy 13 éves kisfiú az amerikai Alabama államban, írja mások mellett a 24.hu.

Trenton McKinley az orvosok szerint már menthetetlen volt, és attól tartottak, agysérülése miatt még akkor is csak vegetálna, ha egy csoda folytán életben maradna. A kisfiú még márciusban szenvedett baleset.

A gyereknek hét helyen tört el koponyája. Két műtéten esett át, és összesen négy alkalommal "halt meg." Az orvosoknak sikerült ugyan visszahozniuk az életbe, de közölték anyjával, hogy gyermeke már soha nem lesz olyan, mint régen.

„Azt mondták, vegetatív lesz, ha túléli” – mondta el anyja, a Fox 10 televízió híradójának. Végül az orvosok közölték a nővel, hogy hagyniuk kell meghalni, ha legközelebb leáll a szíve, és felvetették neki, hogy felajánlhatja Trenton szerveit átültetésre. „Öt gyereknek volt szüksége a szerveire”, amiket az újbóli újraélesztések csak károsítottak volna – mondta el az anyuka.

Reindl végül egy szombati napon aláírta a szervátültetést engedélyező papírokat, azzal a tudattal, hogy hétfőn a fia meg fog halni. Azonban vasárnap megtörtént az, amire senki sem számított: Trenton elkezdett feléledni. Az orvosok észrevették, hogy mozogni kezdett a keze, majd a lábai is. Egy nappal azelőtt, hogy lekapcsolták volna az őt életben tartó gépekről, a kisfiú visszatért az életbe. Egy héttel később már annyira jól volt, hogy kosárra tudott dobni, egy hónappal később pedig már haza is engedték a kórházból, írja a lap.

A BBC beszámolója

(forrás: 24.hu)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés