hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.
hirdetés

Vicces dolgok vannak az országos várólistán

Legalább annyi kérdést ébreszt, mint amennyire választ ad a kórházak központosított internetes várólistája, amit néhány napja a nagyközönség is böngészhet az egészségbiztosító honlapján – írja a nol.hu.

A leglapvetőbb kérdés: mi köze ennek a valósághoz? Az elérhető adatok egy része legalább is furcsa: Az „utolsó tervezett műtét időpontja” rubrika alapján például több olyan kórház is van, ahol egy hónapja vagy két hete egyetlen műtétet sem végeztek, miközben bőven van várakozó betegük. Hogy pontosan mi történt az ilyen intézményben, a legutolsó, a hetekkel ezelőtt elvégzett műtét óta, azt csak találgatni lehet, írja a lap, melynek erre a kérdésre az egészségbiztosító sajtóosztálya sem tudott magyarázattal szolgálni.

Da furcsa az a kórház is, ahol nincs várakozási idő a csípőprotézis-műtétre, mégis 153-an állnak sorban arra várva. Kérdéseket vet fel a nol.hu szerint az az optimizmus is, amivel például 2019-re vesznek már csak műtéti előjegyzésbe beteget. Ki bízik abban, hogy a ciklusonkénti rendszerátalakítási kísérletek nyomán akkor is lesz még ott kórház meg sebész? Egyáltalán: mit mondtak a betegnek, hogy bevállalta a hét év szenvedést?

Komolytalannak ítélték egyébként a legújabb elektronikus várólistát maguk a kórházi igazgatók isírja a nol.hu. Többen is azt mondták, hogy manapság egyetlen hiteles várólistája van az egészségügynek, s ez a szervátültetetteké. Az összes többi „valami, amit elbír a papír, mert be kellett írni”, a valódi várólista meg az orvos zsebében van.

(forrás: NOL)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés