hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.
hirdetés

Újraélesztési tanfolyamokat szervez egy belgyógyász

Az NLCafé azt írja, személyes élménye nyomán határozta el egy belgyógyász, hogy ingyenes tanfolyamokon oktatja az újraélesztés alapjait.

Major László belgyógyász néhány évvel ezelőtt egy maratonfutás után rosszul lett. A finisben leállt a szíve, újra kellett éleszteni. „Szerencsém volt, mert ott álltak a mentők és egy barátom, aki Hollandiában mentőtisztként dolgozik. Ő rögtön tudott segíteni” – mondja.

Major elhatározta, hogy ingyenes újraélesztési tanfolyamot indít, mert fontosnak tartja, hogy minél többen megtanulhassák, mit kell tenniük, ha valaki a szemük láttára esik össze az utcán. „Vettem egy ambubabát, egy használt projektort, és belevágtam meséli. Tavaly ősszel hirdettem meg a tanfolyamot a Facebookon. Eddig elsősorban cégek és magánszemélyek kerestek meg, de épp most tárgyalok egy sportegyesülettel, ahol az edzőket, a gyúrókat és a sportvezetőket kell majd megtanítanom az újraélesztés alapjaira.”

A belgyógyász fontosnak tartja, hogy tegyen azért, hogy a hirtelen szívleállás áldozatainak minél nagyobb esélyük legyen a túlélésre. „A nemzetközileg elfogadott adatok alapján optimális ellátás mellett száz emberből hatvan megmenthető lenne” – magyarázta az NLCafé-nak.

 

(forrás: Nők Lapja Café)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés