hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Tűszúrásos balesetet szenvedett a kísérő

Egy beteget kísérő nő lábába állt bele egy használt injekcióstű, miközben a kórház folyosóján beszélgetett – adja hírül a 24.hu.

A nő édesapját vitte szemműtétre a a székesfehérvári  Fejér Megyei Szent György Kórházba, ahol találkozott egy ismerősével, akivel beszédbe elegyedett a sürgősségi osztály folyosóján. A beszélgetés közben a lábszárában csípő érzésre lett figyelmes, amiről először azt gondolta, hogy méh vagy darázs okozta. Észrevette azonban, hogy egy mentőtiszt sétált el közvetlenül mellettük, kezében zsákot lóbálva. A nejlonzsákra rá volt ragasztva a veszélyes hulladékot és fertőző anyagot jelző matrica. A nő megpillantotta, hogy több használt tű lóg ki belőle. Vagyis ahogy elhaladt mellette a mentős és lóbálta a zsákot, az egyik használt tű beleállt a lábába, ennek a szúrását érezte.

A nő a 24.hu-nak elmondta, hogy az esetet követően a kórházban kapott Hepatitis B elleni oltást, és fél éven keresztül kontrollra kell járnia. Bár rendesen ellátták, azt megjegyezte, hogy több kórházi dolgozó azt mondta neki, nem kell aggódnia, úgysem lesz ebből probléma. Azzal próbálták nyugtatgatni, hogy kórházban előfordul, hogy az orvosokat, nővéreket megszúr egy használt tű, ha például a beteggel hadakoznak. A hölgy azonban nem nyugodt, ráadásul ha egy ápolót ér ilyen “baleset”, akkor legalább tudni lehet, hogy honnan származik a tű.

A hibázó mentőtiszt egyszer sem kért tőle elnézést, az áldozat panaszt tett a mentőknél, és a betegjogi képviselővel is konzultált, nemrég pedig feljelentést tett a rendőrségen a mentőtiszt ellen.

A mentődolgozó valószínűleg épp vitte a tűket a kórházban elhelyezett gyűjtőhelyre a szabályosan felmatricázott műanyag zsákban, azonban az injekciós tű tárolása nem tűnik szabályszerűnek: mivel átszúrta a zsákot, arra lehet következtetni, hogy vagy a tűk nem voltak szabályszerűen tárolva a zsákban, avagy a zsák nem volt megfelelő vastagságú.

(forrás: 24.hu)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés