hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.
hirdetés

Többen jogosultak ingyenes oltásra

Az idei évtől már nemcsak a 65, hanem a 60 éven felüliek is jogosultak a térítésmentes influenza elleni védőoltásra - tájékoztatta a tisztiorvosi szolgálat csütörtökön az MTI-t.

Kapcsolódó cikkek

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) jelezte azt is, hogy szeptember 29-én elindult az influenza figyelőszolgálat, amely folyamatosan figyelemmel kíséri az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók számának heti alakulását, és ezzel összefüggésben virológiai vizsgálatokat is végez.

Ingyenes oltásra a 60 év felettiek, bizonyos krónikus betegségekben szenvedők, a várandós nők, továbbá az egészségügyi és a szociális intézményekben dolgozók jogosultak, azonban gyógyszertári forgalomban többféle szezonális influenza elleni vakcina kapható, így azok is beoltathatják magukat, akik nem jogosultak térítésmentes oltásra.

Az ÁNTSZ felhívja a figyelmet, hogy a szezonális influenza elleni védekezés jelenleg ismert leghatékonyabb eszköze a védőoltás, amelyet még a járvány kialakulása előtt, tehát ezekben a napokban, hetekben érdemes kérni. Az oltóanyag már kérhető a háziorvosoktól.

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés