hirdetés
2019. december. 10., kedd - Judit.
hirdetés

Terápiás kutyák az egri kórházban

Terápiás kutyák segítik a betegek mielőbbi felépülését az egri Markhot Ferenc Kórház mozgásszervi rehabilitációs osztályán, az intézmény egy másik részlegén az elmúlt nyolc évben szerzett pozitív tapasztalatokra építve.

hirdetés

A kutyáknak, amelyeket hetente egyszer visznek az osztályra, fontos szerepük van a betegek mozgásra motiválásában, pszichés állapotuk javításában – mondta a programról Szegedi Erzsébet, a kórház sajtóreferense az MTI-nek. Egy civil támogató tíz ilyen alkalom finanszírozását ajánlotta fel, a foglalkozások anyagi fedezetét a továbbiakban az intézmény teremti elő.

A terápiában két, speciálisan erre a célra kiképzett kutya, egy német vizsla és egy border collie vesz részt a gazdájával, így a részlegen gyógyulók szívesebben kapcsolódnak be a gyakorlatokba és gyorsabban javul az állapotuk.

A kórház mozgásszervi rehabilitációs osztálya jól felszerelt, rendelkezésre állnak az alapvető rehabilitációhoz szükséges fizikoterápiás eszközök. A részlegen rehabilitációs csapat is működik. Az osztály szakmai elismertségét jelzi, hogy a szakvizsgára készülők felkészítésére kijelölt helyként is működik.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés