hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.
hirdetés

Telefonos segítség a cukorbetegeknek

2013 elejétől már Franciaország teljes területén hozzáférhető a cukorbetegek számára a telefonon elérhető növér-tanácsadás – írja az eski.hu.

Franciaországban a cukorbetegek alapvető támogatása postai úton vagy interneten való kapcsolattartással és tematikus füzetek eljuttatásával történik. Ezt egészítette ki a nővér-tanácsadók 2008-ban létrehozott Sophia szolgáltatása – emlékeztet a lap.

A minimum 5 éves klinikai gyakorlattal rendelkező és a krónikus betegek ellátására szakosodó nővér-tanácsadók tevékenységük felöleli a betegek tájékoztatását, praktikus tanácsokkal való ellátását, a kezelőorvos által javasolt teendők megértésének és betartásának elősegítését.

Az első híváskor kerül sor a hívó fél szükségletei szerinti támogatás lépéseinek meghatározására (az egészségi állapot, a környezeti tényezők, az egyéni célkitűzések és az érzékelt problémák szerint). A továbbiakban a támogatást igénylő egyéni helyzete határozza meg telefonos megkeresésének gyakoriságát, ő azonban bármikor hívhatja a nővér-tanácsadókat.

Egy 2009-2011-ben folytatott felmérés szerint a Sophia szolgáltatást igénybe vevő cukorbetegek ambuláns és fekvőbeteg-ellátásának költségei jóval elmaradtak a többi cukorbeteg ellátásának költségeitől.

Az eredmények hatására a Sophia telefonos szolgáltatást kísérleti jelleggel az asztmás betegek körében is be fogják vezetniolvasható az eski.hu-n.

(forrás: GYEMSZI [ESKI])
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés