hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Széles spektrumú képzések az OBDK-nál

Ősztől széles spektrumú képzéseket indít az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ (OBDK) az egészségügy, a szociális és a gyermekvédelem területén dolgozók részére, valamint a felsőoktatási intézmények hallgatóinak.

Az egészségügyi szolgáltatók hatékony működését és a betegbiztonság javulását segítik a szeptember közepén induló klinikai audit képzések, melyek résztvevői megismerhetik az audit saját intézményben történő kialakításának célját és lehetőségeit. A pilot program iránt érdeklődő egészségügyi szakemberek – kiemelten az egészségügyi intézmények felső- és középvezetői, osztályvezető főorvosok, főnővérek – gyakorlati támogatást kapnak a klinikai audit megtervezéséhez, lebonyolításához és értékeléséhez. A 10 órás, ingyenes minőségügyi továbbképzés részletes ismertetője az OBDK honlapján és az Orvosok Folyamatos Továbbképzése (OFTEX) portálon olvasható.

A korábbi évekhez hasonlóan szeptemberben újra indulnak jogvédelmi képviselői képzések is, melyekre többek között orvosok, ápolók, védőnők, gyógyszerészek, jogászok, szociális munkások, szociálpolitikusok, pedagógusok, hittan tanárok jelentkezhetnek. A képzési program általános ismeretek része mindhárom jogterületen azonosan jogi, pszichológiai és kommunikációs ismeretekből áll, további 60 óra a beteg-, ellátott és gyermekjogi speciális ismeretek bővítését segíti. Az ingyenes kurzuson területenként 25 fő részvétele lehetséges. További részletes információ a http://www.obdk.hu/aktualis-kepzesek.html oldalon olvasható.

Perelkerülés lehetősége az egészségügyi ellátásban” címmel év végén szakmai továbbképzés indul az egészségügyi szolgáltatások hatékony és panaszmentes megvalósulása érdekében. A kurzuson a betegjogi ismeretek részletezése mellett kiemelt hangsúlyt kapnak a polgári jogi, büntetőjogi, egészségügyi jogi ismeretek, valamint a mediáció, mint az alternatív vitarendezés leghatékonyabb eszköze. A 2 napos (18 órás) képzés keretében 32 kreditpontot szereznek a résztvevő orvosok és szakdolgozók. A program adatlapja az OFTEX portálon érhető el.

Mindezeken túl a korábbi évekhez hasonlóan a 2016/17-es őszi tanévben is indulnak jogvédelemről szóló előadássorozatok a felsőoktatási intézmények – így DE ÁOK, ME ÁJK, NYME BPK, SZE AK – és az OBDK között létrejött sikeres együttműködésnek köszönhetően. A leendő szakemberek a szabadon válaszható kurzusokon gyakorlatorientált előadásokat hallgathatnak a beteg, ellátott, gyermeki jogvédelmi tevékenység és a panaszmentes szolgáltatások igénybevételének fontosságáról.

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés