hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.
hirdetés

Szankciók dohányzó várandósoknak?

Novák Hunor gyermekorvos szankcionálná, ha valaki terhesség alatt dohányzik; ez tesztekkel könnyen ellenőrizhető is, hangzott el a Mokkában.

Vannak olyan gyógyszerek, amelyek segítenek legyőzni ezeket az erős függéseket – mondta dr. Novák Hunor gyermekorvos a Mokka adásában. A magzatot súlyosan károsító szokással kapcsolatban hozzátette, a terhesség alatti dohányzás oroszrulett: halvaszületés, vetélés, súlyos fejlődési rendellenesség is lehet a következmény. Tipikus hazugságnak nevezte, hogy a leszokás miatti idegeskedés többet árt a babának, mint maga a dohányzás.

Az orvos pártolná, hogy szankcionálják azt, ha valaki nem hajlandó lemondani a dohányzásról a várandósság ideje alatt. Vérből, vagy kilégzési tesztek segítségével igazolható lenne, hogy tovább dohányzik az a várandós anya, akinek felajánlották a pszichoterápiát, gyógyszeres kezelést, és ennek ellenére nem javulnak az értékei. Példaként említette, hogy az inzulinpumpa-támogatást megvonják attól a diabéteszes betegtől, akinek nem javulnak tartósan a vércukor-értékei.

(forrás: tv2)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés