hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.
hirdetés

Szakdolgozói tapasztalatcsere Debrecenben

A Magyar Szemészeti Szakdolgozók Egyesülete 1997-ben tartotta első kongresszusát, azóta kétévente rendezik meg a tanácskozást. A szakmai programnak idén először ad otthont Debrecen.

– A szakdolgozók munkája különösen fontos egy orvos- és egészségtudományi képzést nyújtó intézményben, mint a Debreceni Egyetem, mert függetlenül attól, hogy önök nem oktató orvosok, munkájuk nélkül a képzés is elképzelhetetlen lenne. A rendezvény segíti, hogy egymással kommunikáljanak, a problémákat meg tudják beszélni, ez pedig hozzájárul ahhoz, hogy a magyar egészségügy jó irányba tartson – hangsúlyozta a kongresszus megnyitóján Berényi Ervin, a DE Klinikai Központ elnöke. A kongresszusra több mint négyszázan érkeztek az ország különböző intézményeiből. A háromnapos tanácskozáson szó lesz például a szürkehályog-műtétekről, a 3D-s operációkról és az elektro-kemoterápiáról.

– A szakmában gyors és folyamatos a fejlődés, ami mindenképpen azt igényli, hogy legyenek ilyen konferenciák, ahol információkat, tapasztalatokat lehet cserélni, megismerni a legújabb technológiákat, módszereket – mondta Lampé Zsolt, a DE Kenézy Gyula Egyetemi Kórház főigazgatója is. Nagyné Szőke Erzsébet, a Magyar Szemészeti Szakdolgozók Egyesületének vezetője köszöntőjében kiemelte, hogy több orvos is részt vesz a tanácskozáson és segíti a szakdolgozókat az előadások elkészítésében, mert fontosnak tartják, hogy jól felkészült szakemberekkel dolgozzanak a betegellátásban, a gyógyításban.

A rendezvény első napján a négy magyarországi szemklinika vezetője is előadást tartott a szakma aktualitásairól. A Magyar Szemészeti Szakdolgozók Egyesületének kongresszusa szombatig tart a Kölcsey Központban, közölte az egyetem.

Forrás: Debreceni Egyetem
Forrás: Debreceni Egyetem

(forrás: Debreceni Egyetem)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés