hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Példatár: hogyan kell könnyen, gyorsan megalázni egy beteget?

Weisz Fanni - a siketeket érintő megfelelő elbánásért renszeresen kiálló - szépségkirálynő példatárából idéz egy esetet a velvet.hu.

„Nem olyan régiben történt velem egy audiológiai állomáson. Hallásvizsgálatra mentem, mikor az audiológus hölgy az édesanyámmal közölte, hogy menjen ki. Nincs nekem szükségem jeltolmácsra, mert ő nap mint nap siketekkel foglalkozik, és tudnak ők szájról olvasni, valahogy meg fogjuk érteni egymást. Egyébként is jó lesz ha megtanulok magamra hagyatkozni, mert ebben az országban még húsz évig úgysem lesz változás.

Ezt szörnyű volt megélni. Megalázó. Mint mindenek ura egy audiológus, aki Istent játszva megmondja nekem, mi a jó, pedig csak pár évvel idősebb nálam, és soha nem tapasztalta meg amiről beszél. Szerintem alapkövetelmény lenne, hogy egy audiológiai állomáson jelnyelven kommunikáljanak a siketekkel. A hölgy számomra ezzel csak azt bizonyította, elég ha ő megért engem, az, hogy én megértsem, mi történik velem, az már nem fontos” – idézi Weisz Fannit a lap cikke.

(forrás: Velvet)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés