hirdetés
2024. április. 18., csütörtök - Andrea, Ilma.
hirdetés

Öt és fél centis ceruza a sebben, hetekig

Két kórházban sem vették észre az öt és fél centiméteres ceruzát, amely egy iskolai baleset során beletört Barbara combjába. A 8 éves mindszenti kislányt végül Szegeden műtötték meg, közel egy hónappal a baleset után. Ezalatt már tályog keletkezett a sebben, közölte a Délmagyar.

– Január végén történt a baleset – kezdte történetüket a mindszenti Szabóné Bartusz Nikoletta. – Barbara a kabátzsebében felejtett egy ceruzát még napokkal korábban. A szünetben felbuktatták, és olyan szerencsétlenül esett, hogy a ceruza átfúrta a kabátot és a nadrágot is, és beleállt a combjába. Bár már akkor látszott, hogy az íróeszköz eltört, annak csak az egyik felét találták meg. – Keresték a tanárok is, én is, de mivel nem volt sehol, arra gondoltunk, biztos kiesett valahol. A seben sem látszott semmi különös – mesélte az édesanya.

Mivel azonban a kislánynak olyan fájdalmai voltak, hogy lábra sem tudott állni, elvitték a háziorvoshoz. Ő megnézte a sebet, majd úgy találta, hogy Barbarát a szentesi kórházban kellene megvizsgáltatni. – Ott szintén megnézték a sebet, de csak a külső részét. Néhány szálkán kívül az orvos mást nem talált. Kitisztította, fertőtlenítette, és onnantól kezdve 1-2 naponta kellett járnunk kötözésre.

Csakhogy a seb nem gyógyult, egy idő után pedig a kislány sérült combja láthatóan dagadtabb volt, mint a másik. – A háziorvos ekkor a hódmezővásárhelyi kórházba küldött bennünket, hogy nézessük meg, nincs-e nagyobb baj – folytatta a történetet Nikoletta. – Ott antibiotikumos kezelést ajánlottak és kötözéseket, de azt mondtam, ezért felesleges befektetni, így nem maradtunk ott. Egy hétre rá a seb csúnyán bepirosodott, a környéke fel volt puffadva, és már váladékozott is. Ismét Hódmezővásárhelye mentünk, a sebészetre, ahol szintén nem tettek vele mást, mint hogy átkötözték.

A családnak február közepén javasolta a háziorvos, aki továbbra is aggódott amiatt, hogy nem gyógyul Barbara lába, hogy kérjenek a szegedi gyermekklinikán is egy szakvéleményt. – Itt készítettek röntgent, amiből kiderült, hogy egy 5 és fél centiméteres ceruzadarab van befúródva a combjába, ami körül már tályog keletkezett – mesélte az édesanya, aki másfél hete jött vissza kislányával az intézménybe, és múlt hét kedden el is végezték a műtétet.

– El sem merem képzelni, mi lett volna a vége, ha nem küldenek bennünket Szegedre. A kislányom minden orvosnak elmondta, amikor nyomkodták a sebet, hogy szúr, de egyikben sem merült fel, hogy alaposabban megvizsgálják. Nekem kellett volna mondanom, hogy csináljanak röntgent? – háborgott az anyuka, aki már azon gondolkozik, ügyvédet fogadnak, és pert indítanak a két kórház ellen.

A teljes cikk

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés