hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

Összevonják a Semmelweis Egyetem Női Klinikáit

Rendkívüli ülésen szavazott a Semmelweis Egyetem Szenátusa az I. Számú és II. Számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika összevonásának előkészítéséről.

Mint az az egyetem honlapjáról kiderül, a Szenátus megtárgyalta és elfogadta az I. Sz. és a II. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika összevonásáról szóló előterjesztést. Az összevonás során a jelenlegi két klinika jogutódjaként létrejönne egy új, integrált, a feladatokat egységben ellátó szülészeti és nőgyógyászati klinika, ahol megvalósítható a 2030/2017. (XII. 27.) Kormányhatározat tartalmával összefüggő reprodukciós centrum létrehozása is.

Az átalakítás során a jogutódlás teljeskörű, az egyesített működés zökkenőmentesen folyhat tovább, az új klinika létrehozásának várható időpontja 2018. október 1-je. Az összevonás előkészítését az Általános Orvostudományi Kar dékánja és a Klinikai Központ elnöke az illetékes szervezeti egységek bevonásával végzik el. A Szenátus az összevonásról az előkészületeket követően, az ütemterv és a vélemények ismeretében a soron következő, szeptemberi ülésén dönt – áll a szenátorok által elfogadott előterjesztésben.

(forrás: semmelweis.hu)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés