hirdetés
2024. március. 19., kedd - József, Bánk.
hirdetés

Őssejtek és regeneratív medicina a Semmelweis Egyetemen

Az őssejtek és regeneratív medicina témakörében a folyó kutatásokat ismertették Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika egynapos szimpóziumán.

Dr. Merkely Béla rektor, a klinika igazgatója megnyitójában hangsúlyozta, hogy a helyszín ellenére számos diszciplína szerepel az előadások témái között. Az egyetemen a kutatásoknak transzlációs irányba kell fordulnia – hangsúlyozta a rektor, amihez fontos, hogy az elméleti intézetek közeledjenek a klinikákhoz, ez a rendezvény pedig lehetőséget ad a kutatóknak, hogy jobban megismerjék egymás munkáját. Ugyanis ahhoz, hogy a regeneratív medicinában komoly eredményeket lehessen elérni, az egyetem kiváló kutatóinak fel kell ismernie az együttműködési lehetőségeket – tette hozzá.

Az akkreditált PhD-kurzusként is meghirdetett program szervezői dr. Földes Gábor, a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika docense, az Őssejtlaboratórium és munkacsoport vezetője, valamint Pahor Nikolett biotechnológus voltak. Mint arról Pahor Nikolett beszámolt, elsődleges céljuk volt eszmecserét kezdeményezni azokkal a kutatókkal, akik hozzájuk hasonlóan szintén az őssejtek és regeneratív medicina témakörében végeznek kutatómunkát. Örömét fejezte ki a várakozáson felüli érdeklődésért, és kiemelte, hogy az előadások a teljes szervrendszert lefedték, így nagyon változatos prezentációkat hallgathattak meg a PhD-hallgatók és az érdeklődő kutatók.

További részletek a Semmelweis Egyetem beszámolójában.

(forrás: Semmelweis Egyetem)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés