hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Orvosnagyköveteket avatott Hévíz

A város a turizmus és a tradicionális gyógyászat ötvözésével kívánja az egészségturizmusban rejlő lehetőségeket népszerűsíteni.

Papp Gábor polgármester a rendezvényen elmondta: a fürdőváros hírnevét megalapozó orvosszakmai ágak képviselői közül tizenkét doktort hívtak meg az önkormányzat és a Hévíz Turizmus Marketing Egyesület első közös eseményére. A belgyógyászat, a balneoterápia és a reumatológia szaktekintélyei a gyógyfürdőkórház szakorvosai, vagy kutatási területük kapcsolódik Hévízhez.

A szakembereket a város gyógyászati értékeinek képviseletére kérték fel, a magyar és a külföldi gyógyítók figyelmét ezzel is szeretnék a városra, az itteni gyógyászat eredményeire, jelentőségére felhívni. Arra is lehetőséget keresnek, hogy külföldi szakembereket hívjanak a városba a további gyógyászati, turisztikai lehetőségek kiaknázására és bővítésére.

Kvarda Attila, a Hévízgyógyfürdő Nonprofit Kft. megbízott ügyvezetője azt mondta: a magyar egészségügyben még nem fordult elő, hogy szakemberek szakmai nagyköveti címet kapjanak. Számukra nemcsak kitüntető cím, de felelősség is, hogy az elmúlt évtizedek gyógyászati és terápiás eredményeit széles körben terjesszék.

Könnyid László alpolgármester az ünnepség után a TurizmusOnline munkatársának kérdésre elmondta, a hatékonyabb munka érdekében civil szervezetet, egyesületet alakítani majd az orvos nagykövetek, amelyben beléphetnek a hévízi intézményekben dolgozó nem orvosok is, vagy azok, akik a hévízi gyógyászathoz kapcsolódó tudományos munkát végzik. A város által alapított turisztikai nonprofit társaság és a turisztikai egyesület munkáját a civil szervezet is támogatni tudja.

Hévíz Város Orvos Nagykövetei lettek

dr. Szekeres László, dr. Kulisch Ágota, dr. Horváth Bernadett, dr. Kása Ágnes, dr. Major Zoltán, dr. Moll Veronika, dr. Monduk Péter, dr. Oláh András, dr. Palotai Zoltán, dr. Rizsvai Márta, dr. Schwillinger Ferenc és dr. Szakonyi József.

Hévíz és az egészségturisztika

2010 nyarán a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. igazgatósága kezdeményezte a Hévízgyógyfürdő Nonprofit Kft. közgyűlésének összehívását és Hegedűs Lajos akkori ügyvezető igazgató menesztését, ezt azonban a gyógyfürdőt működtető társaság taggyűlésén Hévíz önkormányzata nem támogatta. Hegedűs Lajos, a Hévízgyógyfürdő Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója akkori nyilatkozatában politikai támadásnak minősítette az eltávolításával kapcsolatos szándékot.

A Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség augusztus végén visszavonta a hévízi gyógyfürdő fejlesztéséhez nyújtott mintegy másfél milliárd forintos támogatását, mert a fürdő üzemeltetője másfél év alatt nem teljesítette az előírt feltételeket. Bár volt remény új pályázat kiírására, novemberben aztán város mégis búcsút inthetett a milliárdoknak, amikor a kormány a szűrőprogramok kommunikációjának és az e-Health rendszer bevezetésének támogatása mellett a "Hévíz nemzetközi Gyógyhely egészségturisztikai fejlesztése – Új Fürdő és Terápiás Centrum kialakítása" projektet is törölte az Új Magyarország Fejlesztési Tervből.

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés