hirdetés
2024. április. 24., szerda - György.
hirdetés

Orvosi kannabisz migrénben

A kutatók szerint az orvosi kannabisz segíthet a migrénes fejfájásban szenvedők fájdalmainak és rohamainak csökkentésében, írja az OTSZ Online.

Világszerte évente több mint 1 milliárd embernek van migrénes, a súlyos, visszatérő, gyakran egyéb tünetekkel kísért fejfájása. A migrénes fejfájás globálisan a fogyatékosság második vezető oka.

A migrént különböző típusú fájdalomcsillapítókkal kezeljük, amelyek mindegyike potenciális mellékhatásokkal jár. A súlyos fejfájással és migrénnel küzdők kétharmada mellékhatások miatt néha későn vagy egyáltalán nem is veszi be a felírt gyógyszereket. Az Arizonai Egyetem kutatói egy új közleményükben azt állítják: bizonyítékok támasztják alá az orvosi kannabisz hasznosságát a migrén kezelésére, az ugyanis csökkenti a migrén gyakoriságát, és csökkenti a migrénes rohamokhoz kapcsolódó hányingert és hányást.

A szakértők egyetértenek abban, hogy az orvosi kannabisz használatának előnyei és hátrányai egyaránt vannak, és betekintést nyújtanak abba, hogy mit szeretnének látni a további kutatások során.

Részletek

(forrás: otszonline.hu )
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés