hirdetés
2024. április. 24., szerda - György.
hirdetés

November 8.: a radiológia nemzetközi napja

Wilhelm Conrad Röntgen német fizikus 1895-ben november 8-án fedezte fel a röntgensugárzást, amely lehetővé tette a tudomány számára, hogy bepillantást nyerjen az emberi test belsejébe. Az idei évben hatodik alkalommal ünnepli a világ a radiológia nemzetközi napját november 8-án.

A radiológia születésének évfordulója alkalmából az Európai Radiológiai Társaság, az Észak-Amerikai Radiológiai Társaság és az Amerikai Radiológiai Társaság közös kezdeményezésére rendezik a Radiológia Nemzetközi Napját. A kezdeményezéshez az elmúlt évek során világszerte több szervezet is csatlakozott.

A Bayer ennek alkalmából jelentette be, hogy ezentúl a Radiology európai vezetői által kialakított új szervezeti keret szerint a hazai radiológiai üzletág – a közép-európai klaszter részeként –  az EU1  régiót erősíti. A változtatás célja, hogy a hasonló piaci környezetben dolgozó országok egy szervezetben, egymást erősítve és támogatva, egymástól tanulva érhessenek el jobb üzleti eredményeket. Ebben a szervezetben – Andreas Ackermann vezetésével – osztrák, svájci, skandináv, finn, spanyol, portugál, holland, belga és luxemburgi piacokon tevékenykedő munkatársak lesznek (al-)régiós társai.

 A korábbi – EU2 – szervezetben a hazai klaszter nagyban hozzájárult az üzleti célok megvalósításához, több évben is a növekedés egyik motorjaként tudott működni. További célja, hogy az új környezetben is maradéktalanul helytálljon, és egyaránt sikerüljön kivívnia társai, valamint vezetői elismerését.

„A Bayer Radiológia legfontosabb célja az orvosok és a szakdolgozók munkájának támogatásán keresztül a páciensek életkörülményeinek javítása. E közös célt akkor tudjuk elérni, ha képesek vagyunk az egyes diagnosztikai központok speciális igényeire szabott megoldást kínálni“ – fogalmazta meg a legfőbb küldetést dr. Vattay Gábor, a Bayer kelet-közép európai radiológiai üzletágának igazgatója. ”Erre a legjobb példa lehet a gócos májelváltozások MRI diagnosztikája, mely fontos pl. a máj és a vastagbéldaganatok kezelésében is.  E terület fejlesztéséhez nagyban hozzájárult a Bayer szervezésében megvalósult nemzetközi „tudástranszfer” – tette hozzá Vattay.

A Bayer radiológiai üzletága a világ, illetve a kelet-közép európai régió egészségügyi szférájának egyik vezető szereplője. Mintegy 100 éve játszik úttörő szerepet a diagnosztikai képalkotási megoldások terén, és újdonságnak számító kontrasztanyagaival és befecskendező berendezéseivel hagyományosan elsőként jelenik meg a piacon.

A Bayer radiológiai üzletágának legfőbb célja az innovatív betegellátási megoldások előmozdítása. Kontrasztanyag-kínálata a korszerű MRI- és röntgeneljárások képminőségének javítása révén fokozza a diagnosztikai megbízhatóságot, így a szakemberek, azaz a radiológusok egyértelmű útmutatással láthatják el a kezelőorvosokat. A Bayer ezáltal lehetővé teszi ügyfelei számára, hogy maximálisan a legfontosabb célra, pácienseik betegségének diagnosztizálására, kezelésére és gyógyítására összpontosíthassanak.

A vese röntgenvizsgálatához kifejlesztett első befecskendezhető kontrasztanyag 1930-as piaci bevezetésével kezdve a Bayernek jelentős haladást sikerült elérnie a radiológia területén. Úttörő munkássága fontos állomásai közé tartozik egy speciális injektor kifejlesztése 1964-ben, valamint az első MRI-kontrasztanyagé 1988-ban.

Mára a Radiológia üzletág a jelenlegi és jövőbeni igényeknek megfelelő innovatív informatikai megoldások terén is az élvonalban jár, az orvosi képalkotó diagnosztika nagyon speciális igényeinek kiszolgálásával foglalkozik. Ez a terület magába foglalja a forgalmazott kontrasztanyagokat, illetve azok beviteléhez szükséges befecskendezési rendszereket és szerelékeiket.

(forrás: Bayer)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés