hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.
hirdetés

Növelte kutatási kiadásait a Boehringer Ingelheim

A Boehringer Ingelheim 2020-ban is tovább növelte kutatás-fejlesztési ráfordításait – eddigi terápiás területei mellett a koronavírus gyógyszeres kezelésére is keresi a megoldásokat.

  • A K+F egyik fő iránya a SARS-CoV-2 vírus elleni terápiák kidolgozása
  • A K+F ráfordítások 2020-ban a nettó árbevétel 18,9%-át tették ki
  • Top Employer díjban részesült a Boehringer Ingelheim több leányvállalata

Közzétette a 2020-as pénzügyi eredményeit a Boehringer Ingelheim gyógyszeripari vállalat. A jelentés szerint a Boehringer Ingelheim 2020-ban jelentősen, 2019-hez képest 7%-kal, 3,7 milliárd euróra növelte a kutatási-fejlesztési beruházásait –, ami a kutatás-orientált gyógyszeripari cégcsoport 136 éves történetében az eddigi legnagyobb éves szintű K+F ráfordítás. A vállalatcsoport betegközpontúsága a kutatások irányában is megnyilvánul: a K+F tevékenység elsősorban innovatív gyógyszerek és terápiák kifejlesztését célozza, amelyek olyan betegségekre irányulnak, amelyekre jelenleg még nincs kielégítő kezelés.

A Boehringer Ingelheim és a koronavírus-járvány

A tavalyi évben külön hangsúlyt kaptak a COVID-19-cel kapcsolatos, potenciális terápiákra irányuló kutatások. A légzőszervi betegségek és a virológia területén szerzett sok évtizedes tapasztalataira alapozva a Boehringer Ingelheim több projektben is részt vesz, amelyek a COVID-19 kezelésére keresnek gyógyszeres megoldást. Az elmúlt év decemberében a vállalat – a Kölni Egyetemi Kórházzal, a Marburgi Egyetemmel és a Német Fertőzéskutató Központtal együtt – bejelentette, hogy megkezdődött az I/IIa fázisú klinikai vizsgálat a BI 767551 antitest kapcsán. Ez az első inhalációs úton alkalmazható, a SARS-CoV-2 vírust semlegesítő antitest, amely potenciális terápiás és megelőző megoldás lehet a vírus blokkolására a fertőzés helyén.

A Boehringer Ingelheim COVID-19-cel kapcsolatos projektjei közt van, amelynek célja olyan SARS-CoV-2 antitestek kutatása és fejlesztése, amelyek a BI 767551-gyel kombinálva gátolják a vírus szaporodását és van, amely olyan terápia kifejlesztésére irányul, amely megelőzi a vérrögök képződéséhez vezető véralvadási rendellenesség kialakulását.

A Boehringer Ingelheim számára kiemelten fontos a betegek sikeres kezelése, ezért a járvány ideje alatt is mindent megtesz azért, hogy a betegek továbbra is megkapják a szükséges gyógyszereiket, és hogy folytatódhassanak a kutatási-fejlesztési tevékenységek az eddigi területein is. Annak ellenére, hogy a COVID-19 járvány miatt gyakran komoly korlátozások léptek életbe, a vállalat működtetni tudta ellátási láncait, így folyamatosan tudta biztosítani a betegek számára a létfontosságú gyógyszereket.

A vállalat már a korábbi években is figyelmet fordított az újszerű digitális megoldások implementálásra, így nem okozott problémát annak a szükséges technológiának alkalmazása sem, amely támogatta az orvosokkal való virtuális kapcsolattartást és az online tréningek megvalósítását.

A Boehringer Ingelheim bécsi rákkutató központjának tevékenysége többek között a nehezen kezelhető ráktípusokra irányul, olyan terápiák kutatására, amelyek az immunrendszer megerősítésével veszik fel a küzdelmet a betegséggel szemben. A Boehringer Ingelheim a rákkutatásra és más kutatási területekre évente mintegy 200 millió eurót fordít Ausztriában, ezzel a kutatás terén az országban a legaktívabb gyógyszeripari vállalatok közé tartozik.

A 2020-as év jó évnek bizonyult a Boehringer Ingelheim számára, annak ellenére, hogy a koronavírus- járvány hatása minden területen érezhető volt. Minden üzletág hozzájárult az értékesítés nettó árbevétele és a működési bevétel növekedéséhez. A vállalat 19,57 milliárd euró nettó árbevételt ért el, ami 3%-os növekedést jelent az előző évhez képest. Jelentős volt az árfolyamváltozások kedvezőtlen hatása, de ezzel együtt is a nettó értékesítés éves szinten 5,6%-kal nőtt.

Top Employer díj 2021

A Boehringer Ingelheim egyike a tizenhat 2021-ben Global Top Employer díjjal kitüntetett vállalatnak. A Bécsi Regionális Központhoz öt olyan ország tartozik a huszonhétből, ahol a Boehringer Ingelheim elnyerte a díjat: Ausztria, Lengyelország, Magyarország, Oroszország és Románia. Az alkalmazottak száma 2020-ban is növekedett: 4119 alkalmazottal a Boehringer Ingelheim RCV 9%-kal növelte az állományát az előző évhez képest (3780 fő), elsősorban a bécsi biofarmakológiai termelőüzem munkaerőfelvételének köszönhetően – az üzem ebben az évben kezdi meg a működését. A Top Employer Institute külön kiemelte a vállalat kimagasló munkaerő toborzás és előléptetés stratégiájat ígéretes jelöltek esetén, valamint a munkavállalók személyre szabott továbbképzését.

(forrás: Boehringer Ingelheim)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés