hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.
hirdetés

Nagy szükség van az alvásmedicinára

A Nemzeti Erőforrás Minisztériumban már dolgoznak azon, hogy az alvásmedicinának, az alvászavarok kezelésének is meglegyen a szakmai kódja, és elhelyezzék azt az egészségügyi rendszerben – mondta Réthelyi Miklós, a tárca vezetője.

A nemzeti erőforrás miniszter Az alvásmedicina múltja, jelene, jövője címmel rendezett kerekasztal-beszélgetésen elmondta: az alvásmedicinára nagy szükség van. A Magyar Alvástársaság tizenöt éves múltra tekint vissza, ennek ellenére mégsem eléggé ismert azok körében, akiknek talán szükségük lenne alvászavaraik kezelésére – tette hozzá a miniszter.

Réthelyi Miklós fontosnak nevezte, hogy az alvásmedicina a magyarországi egészségügyi rendszerben is méltó helyet kapjon. Az ehhez szükséges munka részleteiről az egészségügyért felelős államtitkárság főosztályvezetője számolt be. Horváth Ildikó elmondta, az államtitkárságon egyeztetnek egyebek között az alvásmedicina szakmai kódjáról és az ezzel kapcsolatos minimumfeltételekről, jövő héten pedig az érintett háttérintézmények, a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet, az Országos Tisztifőorvosi Hivatal és az Országos Egészségbiztosítási Pénztár képviselőivel tárgyalnak. A legfontosabb kérdésben már sikerült megegyezni a társszakmákkal: két alapszakvizsgára, a tüdőgyógyászatra és a neurológiára építve kerül majd be a rendszerbe az alvásmedicina.

(forrás: MTI / Magyar Nemzet)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés