hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.
hirdetés

Mozdulj meg a hospice-ért!

A Magyar Hospice-Palliatív Egyesület november 4-én tartja rendezvényét a Hospice Világnap alkalmából, amellyel az életük végén járó betegekre, kínzó tüneteik enyhítésére, valamint az értük dolgozó szakemberek munkájára szeretné felhívni a figyelmet.

 

A hospice az életük végén járó – elsősorban daganatos – betegek humánus gondozását végző szervezet, az emberhez méltó életvégért küzdő mozgalom. A hospice gondozás célja a betegek életminőségének javítása (testi és lelki szenvedéseik enyhítése, fizikai és szellemi aktivitásuk támogatása), valamint a hozzátartozók segítése a betegség és a gyász terheinek viselésében. Ingyenes segítséget nyújt a betegeknek és családtagjaiknak, függetlenül származásuktól, világnézetüktől és anyagi helyzetüktől. A hospice gondozásban orvosok, nővérek, gyógytornászok, pszichológusok/mentálhigiénikusok, lelkészek, szociális munkások, dietetikusok és képzett önkéntes segítők vesznek részt.

A Magyar Hospice-Palliatív Egyesületet 1995-ben alapították a hazai hospice szervezetek. Egyesületünk – kiemelten közhasznú, nemzeti ernyőszervezetként – közel 100 hospice szolgálatot fog össze, támogat és képvisel itthon és külföldön egyaránt. Céljuk az érdekvédelmi feladatok ellátásán túl az ellátás szakmaiságának és minőségének biztosítása és továbbképzések és ismeretterjesztő rendezvények szervezése. Az egyesület nagy súlyt helyez az önkéntes munkára, amelynek egyik célja a társadalmi szolidaritás és felelősségvállalás erősítése a súlyos állapotú betegek méltóságának megőrzésében.

2014. november 4-én nyolcadik alkalommal ünnepelik meg a Hospice és Palliatív Ellátás Világnapját, melynek célja, hogy az egész világon felhívja a figyelmet a hospice ellátás fontosságára. Megrendezésével fő célkitűzésük a társadalom szemléletének formálása, mely lehetővé teszi, hogy a haldoklás és a halál az élet természetes részeként, az emberi méltóság megőrzésével mehessen végbe.

  • Műsorvezető: SZILY NÓRA,
  • Fellépők a célokkal szimpatizáló művészek: SZULÁK ANDREA, Denk Viktória énekművész, a B-Cool, a DuDance, és a Huszár Tangó táncegyesületek táncosai
  • A rendezvény ideje alatti Jótékonysági vásárt és Információs Szolgálatot képzett önkéntesek és diákönkéntesek biztosítják

 Hospice Világnap

2014. november 4., kedd 16:00-tól 17:30-ig

Allee Bevásárlóközpont, Átrium

1117 Budapest, Október huszonharmadika u.8-10.

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés