hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Mit jelent az immunterápia?

A laikusok nagyon sokszor félreértik mit jelent az immunterápia, s ezt gyakran kihasználják az immunrendszer erősítését ígérő termékforgalmazók – erről is olvashatnak a Rákgyógyítás Magazin 2015. nyári kiadásában.

Mennyi egy onkológia terápia értéke? – tették fel a kérdést több tízezer orvos előtt az Amerikai Klinikai Onkológiai Társaság (ASCO) chicagói kongresszusán, s ezt a kérdést boncolgatja dr. Ruzsa Ágnes, a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság (MKOT) elnöke is az ingyenes betegmagazin legfrissebb számában.

A laikusok nagyon sokszor félreértik mit jelent az immunterápia, s ezt gyakran kihasználják az immunrendszer erősítését ígérő termékforgalmazók. Az immunonkológiában segít közérthető módon eligazodni dr. Tímár József patológus professzor és dr. Maráz Anikó onkológus.

A lelki egészség is az életminőség része – hívják fel a figyelmet az újság hasábjain onkopszichológusok – Rohánszky Magda, dr. Mailáth Mónika és dr. Molnár Mária –, akik saját munkájukról nyilatkozva igyekeznek eloszlatni a betegekben, hozzátartozókban – és sokszor a szakorvosokban is élő – tévhiteket az onkopszichológiáról.

A lap tömör írásokban mutat irányt a daganatsebészet szerepéről, a daganatok gyógyszerekkel szembeni érzéketlenségének kialakulásáról. Az újság állandó rovatában ezúttal arról ad magyarázatot mi a daganatos vérszegénység, az őrszem nyirokcsomó, a distressz és az adherencia, valamint a kiadvány beszámol a daganatos betegeket összefogó és képviselő civil szervezetek programjairól is.

(A lapszám tartalmáról és elérhetőségéről itt olvashat bővebben.)

 

(forrás: Rákgyógyítás)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés