hirdetés
2024. április. 18., csütörtök - Andrea, Ilma.
hirdetés

Mi ne legyen egy doktoron?

Az intenzív osztályon kezeltek családtagjai nem tesznek jó benyomást az orvosok látható testékszerei és tetoválásai – idéz egy kutatást a hazipatika.com.

A JAMA Internal Medicine legfrissebb számában megjelent beszámolójukban a kutatók úgy fogalmaznak, hogy az intenzíven nagy a tét, a betegeknek azonban általában nincs előzetes kapcsolata orvosukkal. "A bizalmat nagyon rövid idő alatt kell elnyerniük az orvosoknak" - állítják a szerzők.

Az idézett közvélemény-kutatásban a betegek hozzátartozóinak egy ötpontos skálán kellett értékelniük 10 tényező jelentőségét az ott dolgozó orvosok megítélésében. Ezek a tényezők a következők voltak: életkor, nem, rassz, ápoltság, testékszer az arcon, látható tetoválás, munkaruházat, fehér köpeny, látható névtábla és általános első benyomás. Arra is megkérték a résztvevőket, hogy a mutatott fényképek közül válasszák ki a legjobb orvost.

A megkérdezettek 73 százalékának a látható névtábla fontos volt az első találkozáskor. Hatvanöt százalék állította, hogy az ápoltság kulcsfontosságú, 59 százaléknak pedig a munkaruházat fontos. A hozzátartozók körülbelül egyharmada tartotta fontosnak, hogy ne legyen az orvoson látható tetoválás és testékszer. Az életkor a megkérdezettek 10 százalékának, a rassz és a nem pedig mindössze 3 százaléknak számított fontosnak - olvasható a hazipatika.com-on..

(forrás: Házipatika)
Olvasói vélemény: 5,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés