hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.
hirdetés

Marad a hőségriasztás!

Augusztus 5-én éjfélig meghosszabbította az ország egész területére kiadott másodfokú hőségriasztást az Emberi Erőforrások Minisztériumának Országos Tisztifőorvosi Feladatokért Felelős Helyettes Államtitkársága.

A legfrissebb meteorológiai előrejelzések indokolták, hogy 2018. július 30-án kiadott országos riasztást, amely pénteken, 2018. augusztus 3-a estig, éjfélig volt érvényes, további két nappal meghosszabbítsuk.

Az államtitkárság a döntésről értesítette a megyei kormánymegbízottakat, egyéb intézkedésre jelenleg nincs szükség.

Mivel az extrém meleg még az egészséges szervezetet is megviseli, ilyenkor a szív- és érrendszeri megbetegedésben szenvedők, az idős emberek és a kisgyermekek különösen veszélyeztetett helyzetben vannak. A vízparton pihenők kerüljék a napozást, valamint ne ugorjanak a vízbe felhevült testtel. A melegben a koncentrációs készség is gyengül, ezért kérjük az autósokat, hogy fokozott óvatossággal vezessenek. A tárca felhívja a lakosság figyelmét, hogy ebben az időszakban fokozottan ügyeljenek a megfelelő folyadékpótlásra, a legmelegebb órákban, 11 és 15 óra között kerüljék a tűző napot, bőrüket pedig folyamatosan védjék a leégéstől.

(forrás: Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkárság, MTI-OS)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés