hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.
hirdetés

Májusi vérnyomás

A Nemzetközi Hypertonia Társaság és a Hypertonia Világ Liga mozgalmat hirdetett 2017-ben: május a vérnyomásmérés hónapja.

A mozgalom újabb figyelemfelhívás a népbetegséggé vált hypertonia veszélyeire, kellő időben történő felismerésére és megelőzésére. Az Egészségügyi Világszervezet minden év május 17-ére hirdeti meg a Hypertonia Világnapját, amely most kiegészül egy egész hónap vérnyomásmérési programjával.

A 3,5 millió hypertoniás beteg miatt Magyarország is jelentkezett a mozgalomba, amelyben olyan egyéneknél történik adatlap kitöltés és vérnyomásmérés, akiknek egy éven belül nem volt megmérve a vérnyomása (MMM17-HU Program). A vérnyomásmérő helyek a tervek szerint a Hypertonia Ellátó Helyek, a társ-társaságok szakrendelései, a háziorvosi rendelők és a gyógyszertárak, a munkahelyek és a családtagok lesznek.

Önkéntesek segítségével közösségi rendezvényeken, bevásárló központokban is lehet vérnyomásmérés. A jelentkezéskor mindenki kódot és a mozgalom dokumentumait kapja meg. A Magyar Hypertonia Társaság kéri, hogy jelentkezéssel, támogató és segítő részvétellel segítsék a mozgalom hazai megvalósulását. Jelentkezni a Nemzeti Koordinátori Iroda címén lehet: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés