hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

Lelkileg segítik az egészségügyben dolgozókat

A Magyar Szupervizorok és Szupervizor-Coachok Társasága önkéntes szupervíziós támogatást nyújt egészségügyi dolgozók számára. A szupervízió a hivatásgondozás és a munkahelyi lelki egészségvédelem hatékony eszköze.

Az egyészségügyben tevékenykedők nem maradhatnak otthon. A legfontosabb, hogy holnap is helyt tudjanak állni, miközben egy rendkívül gyorsan változó környezetben kell teljesíteniük. Ilyenkor úgy érezhetik, hogy túl sok minden halmozódik fel, és szükségük van arra, hogy fellélegezhessenek. Ebben segít most az egyesület tagjai által felajánlott ingyenes szupervízió.

A szupervízió olyan rendszeres időközönként történő beszélgetés, ahol a szakember folyamatos figyelmet kap a szupervizortól. Célja, hogy segítse megtartani a résztvevő szakember munkabírását, stresszkezelési, stressztűrő képességét, motiváltságát, együttműködési képességét.

Mit jelent ez a gyakorlatban?

Online térben (például Skype-on, telefonon vagy Messengeren) az egészségügyben dolgozó és a szupervizor közötti személyes beszélgetéseket, melyek alkalmanként 45-60 percesek, és igény esetén rendszeres időközönként ismétlődhetnek.

A beszélgetés során bármilyen szakmai helyzetet, nehézséget meg lehet osztani a szupervizorral, és a hívó a szakmai beszélgetés során ennek érzelmi terhét le tudja tenni, friss levegőhöz, energiához juthat.

Az egészségügyi dolgozók részére felajánlott ingyenes támogatáshoz 51 szupervizor csatlakozott. Amennyiben élni szeretne a lehetőséggel, kattintson ide, ahol megtekintheti a szabad kapacitással rendelkező kollégák adatlapját, bemutatkozását. Válassza ki azt a szakembert, akivel szeretne együttműködni, és keresse/hívja bátran a megadott elérhetőségeken.

A részleteket az alábbi weboldalon találják meg az érdeklődők, érintettek:

https://szupervizorok.hu/szupervizio-hu/pro-bono

 

(forrás: Sárréti Média)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés