hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.
hirdetés

Lelki Egészség Központ Csongrádon

Országszerte hat helyszínen – a csongrádi mellett Balatonföldváron, Hatvanban, Szendrőn, Szentgotthárdon, Baktalórántházán – egészültek ki Lelki Egészség Központokkal az Egészségfejlesztési Irodák, írja a Délmagyar.

A csongrádi központ feladata is az, hogy feltérképezze a járásban a lelki egészséget érintő legfontosabb problémákat, erősítse a szakemberek és segítők együttműködését, és elindítsák az embereket egy egészségesebb élet felé vezető úton.

Egy előzetes felmérésből kiderült, a térségben leginkább a depressziótól, az öngyilkosságtól, az alkoholizmustól és az elmagányosodástól szenvednek az emberek, ezekre épülnek a központ programjai is.

Első lépésként szeptemberben „lelkiegészség-őröket" képeznek majd a pedagógusok, szociális és egészségügyi szférában dolgozók között, hogy a jövőben ők irányítsák a központhoz azokat, akik segítségre szorulnak. Emellett együttműködnek a nagycsaládosokkal, a tanyagondnoki szolgálattal, az iskolákkal, szociális és egészségügyi intézményekkel és a roma önkormányzattal, illetve a kistérség településeivel, Csanytelekkel, Felgyővel és Tömörkénnyel is, írja a lap.

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés