hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.
hirdetés

Kivont Erythromycin

Kivonta az OGYÉI az Erythromycin Stragen 1 g powder for solution for infusion / Erythromycin Stragen 1g Pulver zur Herstellung einer Infusionslösung elnevezésű gyógyszer összes számú gyártási tételét, és elrendelte a visszagyűjtését.

2018. november 19 . napján értesítés érkezett OGYÉI-hez, miszerint a forgalomba hozatali engedély jogosult a z Erythromycin Stragen 1 g powder for solution for infusion / Erythromycin Stragen 1g Pulver zur Herstellung einer Infusionslösung elnevezésű gyógyszer összes gyártási számú tételét kivonja a forgalomból, mivel nem felel meg a GMP előírásainak.

Az érintett gyógyszer nem rendelkezik Magyarországon forgalomba hozatali engedéllyel, de egészségügyi szolgáltatók kérelmére több egyedi import engedélyt is kiadtak. Fentiekre való tekintettel az OGYÉI az érintett tételek forgalomból történő kivonásáról és az egészségügyi szolgáltatóktól történő visszagyűjtéséről döntött. Az OGYÉI felhívja az egészségügyi szolgáltatókat, hogy a készletükben lévő gyógyszereket ahhoz a nagykereskedelmi partnerhez juttassák vissza, ahonnan vásárolták.

A határozat IDE kattintva tölthető le, illetve az OGYÉI honlapján is elérhető.

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés