hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.
hirdetés

Kiszámíthatatlan drogok

A drogfogyasztás kapcsán kiszámíthatatlan szerekről beszélünk manapság – mondta Bajzáth Sándor addiktológus az ATV Start című adásában.

Bár a korábban meghatározó kábítószerek, az LSD, kokain, amfetamin, heroin is egyértelműen károsak, de „kiszámíthatóak” és a kezelésükre is van egyfajta protokoll. Amióta azonban elterjedtek az új típusú biofű dizájnerdrogok, teljesen tehetetlen a drogellenes szakma – mondta Bajzáth Sándor addiktológus az ATV Start című adásban

Nem tudnak mit kezdeni a pácienssel a kórházban, hiszen nem lehet tudni a szer típusát, a mennyiségét sem, amit bevett belőle az illető, sőt a hosszú távú következményei is kiszámíthatatlanok. Ha mindenképpen kábítószert fogyaszt valaki inkább társaságban tegye, és az sem lényegtelen, ha tudja, kitől és mit vásárol.

Az addiktológus úgy véli, az emberek akkor kérnek segítséget, ha már nagyon nagy a baj, a kezdődő jeleknél ez még ritka, de erre is volt már példa. A függőség ugyanakkor szociális kérdés is egyben, hiszen nem mindenkinek van pénze és lehetősége arra, hogy segítséget kérjen és több tízezer forintot fizessen ki.

(forrás: ATV)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés