hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

Kevés tejet isznak a gyerekek

A gyerekek 16 százaléka csak heti egy alkalommal, 20 százalékuk még ennyiszer sem fogyaszt tejet vagy tejterméket, derült ki az InfoRádióban.

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének kérdőíves felmérése arra igyekezett választ adni, mennyi tejet és tejterméket fogyaszt a 10-12 éves korosztály. Elszomorító volt a több mint 800 gyermek válaszainak eredménye – mondta az InfoRádióban a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke.

A közétkeztetési rendelet előírásai, az új táplálkozási ajánlás – Okostányér –, valamint a WHO-javaslatai is napi fél liter tejet vagy ennek megfelelő, kalciumot tartalmazó tejtermék fogyasztását tartalmazzák – mondta Kubányi Jolán. Az elnök jelezte, a korcsoportnak megfelelően napi 800-1000 milligramm közötti értékben kellene kalciumot bevinniük a gyerekeknek.

„A felmérés szerint ennek azonban csak a töredéke jut a szervezetükbe. A csontfejlődésben okozhat gondot, ha a kalciumbevitel nem éri el a szükséges mértéket. Nem véletlen, hogy az osteoporosis már egész fiatalkorban jelen van.”

(forrás: InfoRádió)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés