hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Kásler: Május 3-tól újraindul az egynapos sebészet

Az új típusú koronavírus-járvány harmadik hulláma során az új fertőzöttek és a fertőzésgyanús esetek, valamint a kórházi ellátást igénylő betegek számának folyamatos csökkenése újra lehetővé teszi az egynapos sebészeti ellátások beindítását – jelentette be közösségi oldalán Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere.

A magyar egészségügy az utóbbi hetekben olyan módon jutott túl a koronavírus-járvány harmadik hullámának legkritikusabb szakaszán, hogy valamennyi beteg számára biztosított maradt az ellátás. Az egynapos sebészeti beavatkozások kizárólag az ellátás rugalmas tervezésével és a szükséges járványügyi intézkedések betartásával indíthatóak újra. Az egynapos sebészeti ellátások csak az egészségügyi szolgáltatóknál előzetesen egyeztetett időpontokban történhetnek, az egészségügyi intézményekbe történő belépéskor pedig testhőmérséklet mérés szükséges. A betegek felvételének feltétele, hogy az egészségügyi állapotból adódó egyéb kontraindikáció nem áll fenn és érvényes védettségi igazolvánnyal, annak hiányában pedig a tervezett beavatkozást megelőző 48 órán belüli negatív SARS-COV-2 PCR teszt eredménnyel és a műtét napján végzett negatív Antigén gyorsteszttel rendelkeznek.

Emellett minden, a Covid-19 fertőzött, vagy fertőzés-gyanús betegellátásban eddig résztvevő egészségügyi intézménynek a Covid-19 fertőzött, vagy fertőzés-gyanús betegek ellátását változatlanul biztosítani kell, jól elkülönítve a Covid-19 járvánnyal nem érintett betegektől, a Covid-os betegek és az egynapos ellátásában részesülő betegek részére a biztonságos betegellátás minden szükséges feltételének megteremtésével.

Az egynapos sebészeti ellátások 2021. május 3-án kezdődhetnek meg.

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés