hirdetés
2024. március. 19., kedd - József, Bánk.
hirdetés

Kásler: A hír nem igaz

Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter az InfoRádiónak cáfolta a 75 év felettiek egészségügyi ellátásáról terjedő hírt.

Tavaly "Diszkrimináló egészségügy – 75 felett nem jár gyógyulás?" címmel jelent meg a szóban forgó hír, amelyben azt állították, hogy a 75 év felettiek nem fognak egészségügyi ellátást kapni. Az InfoRádió Kásler Miklóst kérdezte a hírrel kapcsolatban, aki kategórikusan kijelentette, a hír nem igaz, semmi alapja nincs, ugyanakkor szerinte rendkívül felelőtlen és embertelen is.

– Soha senkinek eszébe sem jutott ilyen irányú lépést tenni, ez egy politikai szélhámosság. Semmilyen megkülönböztetés nem létezik, ugyanakkor viszont embereket heccelni és az életük biztonságát kérdésessé tenni teljesen alaptanul, ezt semmiféle ambíció nem indokolhatja – fogalmazott az emberi erőforrások minisztere.

Kásler Miklós elmondta, hogy megjelent a sok száz, vagy több ezer gyógyszer között egy új, ahol a klinikai vizsgálatot egy megadott korcsoportban végezték el, tehát a klinikai vizsgálat végeredménye az volt, hogy X évtől Y évig a gyógyszer hatásos.

(forrás: InfoRádió)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés