hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Önkénteseket vár a Bátor Tábor

Jelentkezzen egészségügyi cimborának!

Február 11-ig zajlik a Bátor Tábor önkéntes toborzó kampánya. Évente 1000 önkéntesre van szükségük a tábor biztonságos lebonyolításához.

Minden évben közel 1000 vendég érkezik a Bátor Táborba, ahol súlyosan beteg gyermekek és hozzátartozóik, valamint gyermeküket, testvérüket elvesztett családtagok szerezhetnek olyan élményeket, amelyek gyakran az egész életüket megváltoztatják. Az alapítványnak évente 1000 önkéntesre van szüksége ahhoz, hogy programjai megvalósulhassanak, a táborozók számára érzelmi és fizikai biztonságot teremtsenek.

A tábor működésében fontos szerepet töltenek be az egészségügyi cimborák, akik orvosok, nővérek, gyógytornászok, dietetikusok közül kerülnek ki. 2018-ban 30 nővér, 19 orvos, 16 dietetikus és 7 gyógytornász segítette az alapítvány működését.

Meghatározott betegségcsoportokból érkeznek a táborozók: daganatos megbetegedéssel, hemofíliával, krónikus ízületi gyulladással, cukorbetegséggel, gyulladásos bélbetegséggel, súlyos scoliosissal élő gyermekeket tud fogadni az alapítvány. 2019-től pedig nemcsak csontvelő-, vagy májtranszplantált, hanem bármilyen egyéb szervtranszplantált gyermek is részese lehet az élményterápia jótékony hatásának.

A turnusok során az egészségügyi cimborák szemtanúi lehetnek az élményterápia pozitív hatásainak: hogyan nyílnak meg a velük táborozó gyermekek, hogyan nő az önbizalmuk, vagy a betegséghez fűződő viszonyuk. A táborban segítő orvosok, nővérek, dietetikusok és gyógytornászok teljes ellátást, továbbképzési pontokat és tiszteletdíjat kapnak a tábori részvételért.

Hogyan épül fel a tábor egészségügyi hálója?

Az egészségügyi cimborák fontos részét képezik a Bátor Tábor Alapítványnak, minden támogatást megadnak ahhoz, hogy a táborozók csak az élményekre tudjanak koncentrálni, és biztonságban legyenek. Az egészségügyi csapat tagjai a munkájukatt ”láthatatlanul” végzik, azaz a gyermekekkel és a többi önkéntessel együtt részt vesznek a programokon, ezzel nyitott, baráti és bizalmas kapcsolatot tudnak kialakítani a táborozó gyermekekkel.

Az egészségügyi cimborák a Bátor Tábor önkénteseivel együtt 3 napos képzésen vesznek részt tavasszal, és külön 1 napos képzésben részesülnek a nyári turnus kezdete előtt. A képzés során megismerkednek a tábori struktúrával, a táborban előforduló egészségügyi problémákkal, illetve játékos feladatokkal külön felkészítik őket arra, hogyan lehet egymásra figyelve csapatmunkában „láthatatlanul” segíteni.

Aki első alkalommal szeretne részt venni az egészségügyi csapat tagjaként a táborban, annak február 11-ig szükséges leadni a jelentkezést. Kimondottan gyermekellátásban jártas orvosokat, nővéreket, dietetikusokat és gyógytornászokat keresnek a 2019-es táborokhoz. A gyermek onkológiai vagy gyermek diabetológiai jártasság nem feltétel, de előnyt jelent.                                                                                                                          

Egészségügyi cimborák írtak a tábori élményeikről: 

Jelentkezés egészségügyi cimborának: https://batortabor.microsoftcrmportals.com/hu-HU/

(forrás: Bátor Tábor)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés