hirdetés
2024. április. 16., kedd - Csongor.
hirdetés

Ígéretes új antitest refrakter szisztémás lupusz kezelésére

A PharmaOnline szerint a University College London kutatócsoportja az Annals of Internal Medicine folyóiratban közölt cikkében számolt be fázis II. klinikai vizsgálatuk eredményeiről, melyek szerint a rituximabot követően adagolt belimumab hatásosságot mutatott refrakter szisztémás lupus erythematosus (SLE) kezelésében.

Az 52 beteg bevonásával készült vizsgálatban az első vonalbeli kezelés rituximab volt, majd négy-nyolc hét elteltével intravénásan adagolt belimumabra vagy placebóra randomizálták őket egy 52 hetes vizsgálati időszakra.

Az eredmények szerint a kezelési időszak végén a betegek IgG anti-dsDNS antitest szintje alacsonyabb volt a belimumabbal kezelt csoportban, és míg a placebo karon tíz, addig a hatóanyaggal kezelt karon mindössze három fellángolást tapasztaltak.

A belimumab csoportban nem emelkedett a súlyos mellékhatások bekövetkezésének aránya, ezért a kutatók szerint engedélyezést követően a rituximabot követő belimumab kezelés lehet az első kombinációs biológiai terápia az SLE kezelésében.

Forrás: Effectiveness of Belimumab After Rituximab in Systemic Lupus Erythematosus, A Randomized Controlled Trial. Annals of Internal Medicine, 2021. Oct. 6.

Forrás: immunközpont.hu
Forrás: immunközpont.hu

(forrás: PharmaOnline)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés