hirdetés
2024. április. 24., szerda - György.
hirdetés

Hétszer állt meg a szíve a fogamzásgátló miatt

A szakemberek arra kérnek mindenkit, hogy vizsgáltassák ki magukat, különös tekintettel a trombózisra való hajlamra, írja a Hír24.

Egy 19 éves kenti lány a szívinfarktusokat megelőzően makkegészséges volt, amikor úgy döntött, fogamzásgátlót írat fel orvosával. Ezt követően kezdődött a kálváriája, alig egy hónap múlva otthon ugyanis váratlanul összeomlott.

Mire a segítség megérkezett, a lány alig kapott levegőt és mellkasi fájdalmak kínozták. A mentőben állt le először a szíve, ám hiába hozták vissza az orvosok, az úton még legalább hatszor újra kellett indítani a szívét. Mint egy három éves vizsgálat után kiderült, a tabletta miatt több száz vérrög keletkezett a testében, írja a The Daily Mail alapján a Hír24.

A lap szerint nem első esetben járt ilyen szélsőséges mellékhatásokkal a fogamzásgátló szedése: az arra hajlamosaknál – és erre minden gyártócég figyelmeztet – valóban vérrögöket képezhet. Nagy-Britanniában minden 100 ezer fogamzásgátlót használó nőből 15-30 szervezetében keletkezik vérrög.

(forrás: Hír24)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés