hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.
hirdetés

Hetedszer is DROP

Az ortopédia, a traumatológia, a sportorvoslás és a geriátria lesznek a központi témái a 7. Debreceni Reumatológiai Oktatási Programnak, melyet március 22-24. között tartanak a Kölcsey Központban.

A reumatológia olyan, mindent átölelő tudományág, mely a medicina legtöbb szakterületével, 15-20 más orvosszakmával áll kapcsolatban. A Debreceni Egyetem Reumatológiai Tanszék 2007 óta, minden második évben megtartott Debreceni Reumatológiai Oktatási Programja (DROP) az országban egyedülálló módon ad lehetőséget arra, hogy az egyes szakmák képviselői egymással közvetlenül beszéljék meg a közös problémákat, az aktuális kérdéseket.

Az interdiszciplináris fórum az elmúlt 11 évben az egyik legnagyobb hazai konferenciasorozattá nőtte ki magát. Az előző kongresszusokhoz hasonlóan a hetedik DROP-on is 4-500 résztvevőre számítunk. Ezúttal a reumatológia-immunológia ortopédiával, traumatológiával, sportorvoslással és geriátriával kapcsolatos összefüggései kerülnek fókuszba – hangsúlyozta a közelgő konferencia kapcsán Szekanecz Zoltán, a Debreceni Egyetem Reumatológiai Tanszékének vezetője, a kongresszus főszervezője.

A konferencia három napja alatt, március 22-24. között csaknem 50 előadás hangzik el, elsősorban a Debreceni Egyetem Klinikai Központ és a Kenézy Gyula Egyetemi Kórház szaktekintélyeitől, de más országos hírű betegellátó intézetektől is érkeznek előadók.

Az idei DROP-on bemutatkozik a Debreceni Egyetem Sportdiagnosztikai, Életmód- és Terápiás Központja: a sportorvostan témakörében a hazai ellátórendszer áttekintése mellett a sportélettanról, sportsérülésekről, rehabilitációról és az olimpikonok ellátásának speciális szempontjairól is beszélnek majd az előadók.

A kongresszuson a szakemberek megismerhetik a XXI. századi orvoslás újdonságait, a korszerű 3D ortopédiai módszerektől kezdve a sejtterápiáig. Szó lesz az egyes testtájak ortopédiai megbetegedéseiről, a törésekről, a kéz elváltozásairól és ezek műtétes ellátásáról. A geriátrián belül kiemelten foglalkoznak majd a leggyakoribb időskori mozgásszervi kórképekkel, a gyógyszeres kezelés időskori vonatkozásaival, valamint a balneo- és fizioterápia előnyeivel.

A korábbi évek hagyományaihoz hűen egy színvonalas szakdolgozói programot kíséri a konferenciát, ahol szakdolgozói szempontból, gyakorlati oldalról közelítik meg a témaköröket.

A részletes program itt érhető el.

(forrás: Debreceni Egyetem)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés