hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

Győri főorvos operál Bécs legrégebbi, műtőrobottal felszerelt kórházában

Dr. Németh Zoltán szülész-nőgyógyász főorvos önkéntes segítőként dolgozik a győri Petz-kórházban, míg hivatalos státuszban 1995 óta Bécsben gyógyítja a betegeket – írja a Kisalföld.

Munkahelye, az Irgalmas Testvérek kórháza a Császárváros legrégebbi alapítású kórháza - két év híján 400 éves -, gyakorlatilag barokk építésű kolostor és modern, 21. századi csúcstechnológiával felszerelt kórház harmonikus egysége.

Az Irgalmas Testvérek kórházában kezelték Kurt Waldheim ENSZ-főtitkárt, osztrák köztársasági elnököt, s itt tartózkodott élete végső szakaszában Mindszenty József bíboros is. Magyarország néhai hercegprímásának az volt az utolsó kívánsága, hogy halálos ágya a Stephansdom felé nézzen, mely természetesen teljesült".

Mindszenty bíboros az Irgalmas Testvérek kórházában töltött utolsó heteiről emléktábla és bronzszobor tanúskodik a kórház recepciójával szemben.

Az új központi műtőblokkban valóban a legkorszerűbb technológiát alkalmazva tudnak segíteni a pácienseken, miközben az informatikai rendszer révén, kezdve a digitalizált röntgenképeken át az összes szakmai adatig, mindent azonnal elérnek szükség esetén.

A műtéti menetrend meglehetősen telített, az időpontok hetekre előre vannak jegyezve, tette hozzá a győri főorvos. Az Irgalmas Testvérek kórházában az urológiai operációkhoz rendelkezésre áll da Vinci műtőrobot is, amely más osztrák kórházakban is ritkaságszámba megy – írja a Kisalföld.

(forrás: Kisalföld Online)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés