hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Győrben nyílik az első gyermeksürgősségi

Korszerű, jól felszerelt gyermeksürgősségi központot nyitnak még az idén a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban, írja a gyorplusz.hu.

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ a napokban közölte, hogy tizennégymilliárd forintból fejlesztik a sürgősségi és baleseti gyermekellátást az országban. Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ konzorciumvezetésével, a Heim Pál Gyermekkórház, a Debreceni Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház részvételével megvalósítandó projekt európai uniós támogatással 2020-ra kialakítja a gyermek traumatológiai és gyermek sürgősségi ellátás országos ellátórendszerét, létrehozza a III. progresszivitási szintű országos központot és térségi alközpontokat.

Győrött az országban elsőként nyílik meg a térségi központ. Az épületrész kialakítása gyakorlatilag elkészült. Dr. Issekutz Ákos, a kórház minőségirányítási igazgató-helyettese elmondta: méreteiben minden bútor a gyerekellátás igényeihez igazodik, s barátságos környezetet alakítottak ki a beteg gyermekek és szüleik számára.

Az igazgató-helyettes szerint szakmailag feltétlenül indokolt, hogy bár a sürgősségi osztály részeként, de térben attól elkülönülten működjön a központ. A gyerekeknek így nem kell együtt várakozniuk a sérülten érkező felnőttekkel, saját korosztályukkal tölthetik az időt, ami oldja szorongásukat, közli a lap.

(forrás: Győr Plusz)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés