hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.
hirdetés

Fogászatban előznek a lengyelek

A nyugati fogászati turisták körében legalább olyan népszerű Lengyelország, mint Magyarország, derül ki a Napi.hu összeállításából.

Nem a kezeléstől való félelem, hanem a pénzhiány miatt nem járnak a lengyelek fogorvoshoz, 90 százalékuknak túl drága a fogászati kezelés –  írja a Napi.hu egy lengyel felmérésre hivatkozva. Noha nem futja maszek orvosra, nagyon ritkán mennek el az állami egészségügyi ellátás keretében rendelő fogorvoshoz.

A magánrendelőben egy fogtömés ára 100-180 zloty (7,5-13,5 ezer forint), míg egy fogbeültetés háromezer zlotynál (230 ezer forint) kezdődik. Az egész kezelési folyamat akár 80 ezer zlotyba (hatmillió forint) is kerülhet, így nem csoda, hogy az emberek ere a célra hitelt vesznek fel. Becslések szerint a magánfogorvoshoz járók 40 százaléka ezt teszi – erre már a fogorvosi rendelők is lehetőséget kínálnak.

Olcsóbb a fogorvosi vizit Ukrajnában vagy Fehéroroszországban. Ott már 25 zlotyért kihúznak egy fogat, a gyökérkezelés szintén ennyi a hazai 300 zloty helyett, egy fogbeültetés 1500 zlotynál kezdődik, az érzéstelenítés pedig hat zlotyt kóstál. A minőségben sokan kételkednek, illetve félnek attól is, hogy a határon sokat kell várni, de egyre több az elégedett páciens, akik az interneten osztják meg tapasztalataikat másokkal. Ez aztán tovább növeli a kelet-keleti fogturizmust.

Bár a lengyeleknek drága, Európában Lengyelország azok között az országok között van, amelyek a legkedvezőbb fogászati árakat kínálják a nyugati fogászati turistáknak. Bulgária, Csehország és Magyarország mellett Lengyelország is rendkívül népszerű orvosi turisztikai célpont.

(forrás: Napi.hu)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés