hirdetés
2018. május. 26., szombat - Fülöp, Evelin.
hirdetés

Egy éves a Czeizel Intézet

Első születésnapját ünnepli április 1-jén a Czeizel Intézet.

hirdetés

2016. április 1-jén, közelgő születésnapja alkalmából kollégái, egykori munkatársai és barátai emlékeztek meg az előző év augusztusában elhunyt Czeizel Endréről. Az évforduló apropóján a korábban az általa alapított Egészségmegőrzési és Diagnosztikai Központ felvette a professzor nevét, ezzel is kifejezve azt a célkitűzést, hogy szolgáltatásaiban és hitvallásában is a genetikus által meghatározott értékek mentén működik tovább.

Czeizel Endre munkássága és szakmai iránymutatása alapozta meg a diagnosztikai központ célkitűzéseit és fejlődését. A professzor születésnapja méltó alkalmat adott arra, hogy az intézmény átkeresztelésével kifejezzük a genetikus munkásságával való összefonódást, illetve, hogy emléket állítsunk szakmai hagyatékának. A névváltoztatásról egyébként már a professzor halála előtt is szó volt, amit Czeizel Endre meghatottan vett tudomásul. Felhatalmazott, hogy az intézmény, ahol egyébként éveken át dolgozott, a halála után a nevét viselje– mondta el Merhala Zoltán, a Czeizel Intézet vezetője, akit évtizedes munkakapcsolat és barátság fűzött az elismert genetikushoz.

„A professzor munkásságának egyik alapköve, a tudatos családtervezés a Czeizel Intézetben kiemelt hangsúlyt kap: arra törekszünk, hogy a gyermekek a kívánt számban, optimális időben és egészségesen jöhessenek a világra. A tervezés során Czeizel Endre genetikai és orvostudományi ismereteire támaszkodunk és az általa megalkotott ún. Minőségi Családtervezési Szolgáltatást alkalmazzuk, amely a várandósság előtt három hónappal veszi kezdetét és három fő lépésből áll. A programnak köszönhető, hogy már Czeizel doktor életében is sok tízezer párnak segítettünk a gyermekvállalás előkészítésében és a magzatok egészséges fejlődésében” – magyarázta Merhala Zoltán. Hozzátette, nagyon büszkék arra, hogy az intézet alapítója és néhai tudományos vezetője, Czeizel Endre professzor nemzetközileg is elismert programját a leginnovatívabb géppark és a legelismertebb szakorvosok segítségével kínálhatják a családtervező pároknak.

(forrás: Czeizel Intézet, MedicalOnline)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés