hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.
hirdetés

Egészségnapot tartanak Budaörsön

Felnőtteket, gyerekeket, sőt alvómacikat is várnak a szervezők a 2022. szeptember 3-ai budaörsi városi egészségnapra. Az ingyenes nyárutói rendezvény célja az egészségtudatos életmód és a lakossági szűrőprogramok népszerűsítése, a gyerekek egészségüggyel kapcsolatos félelmeinek eloszlatása, játékos bevonásuk a gyógyítás világába.

2022. szeptember 3-án, szombaton a Budaörsi Önkormányzat és a Budaörsi Egészségügyi Központ városi egészségnapot tart. A rendezvény délelőtt 10 órakor kezdődik és délután 4-kor ér véget, helyszíne a rendelőintézet parkolója a Kossuth utca 9. alatt.

„Az önkormányzat támogatásával klasszikus nyárutói családi napot szervezünk az iskolakezdés hétvégéjén – mondja Kasza Nikoletta, az egészségügyi központ higiénikusa. – Célunk, hogy a felnőttek figyelmét ismét ráirányítsuk az egészségtudatos életmód és a szűrések fontosságára, a gyerekekhez pedig közelebb hozzuk az egészségügyiek munkáját.”

Az egészségnapra kilátogatók egy helyen, egy időpontban jutnak olyan alapszintű állapotfelmérő és kockázatbecslő mérésekhez és vizsgálatokhoz, amelyek alapján általános képet kaphatnak aktuális egészségügyi státuszukról. A „kivizsgálás” részeként fittségi és egyéb kérdőíveket tölthetnek ki, megmérethetik a vérnyomásukat, véroxigén-, koleszterin-, vércukor-, triglicerid- és húgysavszintjüket, valamint testösszetétel-mérést és szívstresszmérést vehetnek igénybe. A méréseket és szűréseket az egészségügyi központ szakszemélyzete végzi, a budaörsi járóbeteg-ellátásban jól ismert, népszerű orvosok közül kardiológus, bőrgyógyász, diabetológus és dietetikus értékeli az eredményeket és ad tanácsokat. A melanómaszűrést a bőrgyógyászati szakrendelés szakmai vezetője, dr. Bognár Péter irányítja. Délután 1 és 2 óra között előadások hangzanak el a koleszterin szerepéről, valamint a testösszetétel és az egészség összefüggéseiről.

Az óvodás–kisiskolás korú gyerekek a szokásos játékok – arcfestés, ugrálóvár, kreatív foglalkozások – mellett ellátogathatnak a Teddy Maci Kórházba. A programot orvostanhallgatók állították össze; a gyerekek a macik gyógyítása közben megismerik az emberi test részeit, illetve – valódi orvosi felszerelésbe öltözve! – a doktorok munkáját. Mindenki bátran hozza magával saját alvómackóját, kedvenc plüssállatát – mondják a szervezők.

„A pandémia időszakában az egészségügy nagyon nagy terhelést kapott, az emberek kevésbé tudtak prevenciós vizsgálatokra járni. A városi egészségnap kezdeményezésével az önkormányzat és a szakrendelő a megelőzés fontosságára hívja fel a budaörsiek figyelmét. A most befektetett felvilágosító munka a jelen és jövő generációk egészségi állapotában, életminőségében fog megtérülni” – fejezte ki reményét Kövesdi Gabriella, a Polgármesteri Hivatal Szociális és Egészségügyi Irodájának vezetője.

A 2022. szeptember 3-i budaörsi városi egészségnap programjai minden résztvevő számára ingyenesek.

Forrás:ad-sense.hu
Forrás:ad-sense.hu

(forrás: ad-sense.hu)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés