hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.
hirdetés

Dr. Fodor János kapta a Németh Gyögy-díjat

A Magyar Sugárterápiás Társaság kongresszusán első alkalommal adták át az alapító elnökről elnevezett Németh György-díjat.

A Magyar Sugárterápiás Társaság (MST) 2017 májusában Győrben tartotta XIII. Kongresszusát, melyen a hazai tizenhárom sugárterápiás központból orvosok, fizikusok, sugárbiológusok és terápiás röntgenasszisztensek vettek részt. A regisztráltak száma meghaladta a 250-et. A beküldött absztraktok száma 95 volt, melyekből 48 előadás és 47 poszter-bemutatás született.

A kongresszus fő témái a sztereotaxiás sugárkezelések, a nőgyógyászati sugárterápia és a minőségbiztosítás voltak. Külön szekcióban tárgyalták a korszerű prosztata sugárterápia és emlőbesugárzások aktuális kérdéseit. A májmetasztázisok multidiszciplináris kezelésének lehetőségeiről kerekasztal megbeszélést tartottak a társszakmák meghívott szakértőivel együtt. Az asszisztensek külön szekcióban előadásokat tartottak és poszterekkel mutatták be a sugárterápia speciális asszisztensi feladatait. A legmodernebb sugárterápiás eljárásokról és technikákról külföldi szakemberek számoltak be, a szabadon választott témák között pedig az egyéb daganatlokalizációkkal és kezelési módszerekkel foglalkozó előadások voltak.

A kongresszuson első alkalommal adták át az alapító elnökünkről elnevezett Németh György-díjat. A díjazott dr. Fodor János tanár úr, aki a magyar sugárterápia területén végzett kiemelkedő tudományos teljesítményéért és a magas fokú szakmai munkájának elismerésért részesült a kitüntetésben.

A visszajelzések alapján a kongresszus szakmai programja minden résztvevőnek hasznos információkat és ösztönző gondolatokat tudott nyújtani a tudományos munkavégzéshez és a korszerű sugárterápiás klinikai betegellátáshoz.

Major Tibor

elnök (MST)

(forrás: Országos Onkológiai Intézet)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés