hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.
hirdetés

Divatos az illegális agyjavítás

Nagy-Britanniában a 25–34 éves nők körében  legújabban egy az agykapacitásra ható pirula a divatos illegális drog – írja a nol.hu.

Az ötvenes években a lélekölő unalom és egyhangú életmód miatt szedtek a nők hangulatfokozókat, a hatvanas években a Válium volt a menő, a hetvenes években milliók értek el drasztikus súlycsökkenést amfetaminokkal, az antidepresszánsok pedig a kilencvenes években élték fénykorukat. Most az agyserkentők szedése dívik a 25–34 éves nők körében. Ők vannak leginkább kitéve a stressznek, nekik kell az élet legtöbb területén helytállniuk, közben a versenyelőnyt jelentő szépségüket és fittségüket is meg kell őrizniük – emlékeztet a lap.

A divatos szer az Adderall, amit több márkanéven is forgalmaznak. A gyógyszert eredetileg az alvászavarban  és a figyelemzavaros-hiperaktivitásban szenvedők számára fejlesztették ki, de illegálisan azok is hozzájuthatnak, akik szeretnék javítani mentális funkcióikat és fokozni intelligenciájukat.

A „csodaszer” azonban súlyos árat kér az agytuningért cserébe: mellékhatásai közt szerepel a súlyvesztés, az álmatlanság, szívritmuszavarok, és olyan mértékű személyiségtorzulás, hogy a barátok és a család sem ismer rá az illetőre… - olvasható a nol.hu-n.

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés