hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

Családi nap Sasvári Sándorral

Leukémiás és daganatos beteg gyerekeket nevelő családokat lát vendégül Sasvári Sándor színművész csömöri birtokán a hétvégi családi napon, hangzott el az M1-en.

Kapcsolódó cikkek

"A Jászai Mari-díjas színművész a Remény a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány jószolgálati nagykövete, célja a kezdeményezéssel, hogy egy szép és gondtalan napot szerezzen a családoknak, akik így egy kicsit talán megfeledkezhetnek a betegség elleni küzdelemről", hangzott el a műsorban. Sasvári Sándor felidézte: a családi napot tavaly rendezték meg először, nagy sikerrel. Elmondta: egy lovas központban él, ahol 13 ló van, köztük két póni, elsődleges céljuk, hogy a lovakkal ismertessék meg a gyerekeket és élvezzék ezt a napot a társaságukban, de lesznek kézműves foglalkozások és bográcsozás is. Reggeltől estig mulatság, játékok várják a családokat, a központban a lovaglás és a lovak körüli teendők lesznek; hogy sétálnak velük, felülhetnek a lóra, simogathatják, pucolhatják, lefürdethetik őket.

A lovak közelségének terápiás, lélektani hatásáról szólva elmondta: óriási lehetőség, ha lovak közelében lehet egy gyerek és ez a beteg gyerekekre fokozottan érvényes, a lovakkal való foglalkozás nagyon jó hatással lesz rájuk.

"Mindent megteszek annak érdekében, hogy ezek a kisgyerekek a betegséget minél gyorsabban és minél könnyebben le tudják küzdeni", mondta a művész, hozzátéve, hogy hatalmas szeretet és odaadás van a gyerekekben, és boldogok, hogy részt vehetnek egy ilyen eseményen, ezért szeretne a jövőben is minél többször ilyen programmal kedveskedni nekik. Arról is beszélt, hogy a családokra nagy anyagi terheket ró a betegség, a kezelések, nagy szükségük van a segítségre.

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés