hirdetés
2024. március. 19., kedd - József, Bánk.
hirdetés

Beteg van, járvány nincs

Nincs még influenzás beteg, de egyre több az influenzaszerű megbetegedés – közölte az InfoRádióval Molnár Zsuzsanna, az Emmi járványügyi főosztályának főorvosa.

Az előző héten 5300-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, de még nem mutatták ki az influenzavírus jelenlétét a vizsgálatok – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériuma járványügyi főosztályának főorvosa az InfoRádiónak.

Molnár Zsuzsanna kiemelte: a járványgörbe megfelel az előző években tapasztaltnak. Influenzaszerű tüneteket sok vírus okozhat az influenzán kívül is; a járványt januárra prognosztizálják. A főorvos szerint még érdemes kérni a védőoltást.

Mindeközben a szon.hu arról ír, hogy Hajdú-Bihar megyébe idén október 10-én érkezett meg a kormány által biztosított 64 ezer adag térítésmentes influenza elleni oltóanyag, mely az orvosi rendelőkben már a háziorvosok rendelkezésére áll.

Dr. Szalontai Sándor, a Magyar Orvosi Kamara Hajdú-Bihar megyei szervezetének alapellátás-vezetője a lapnak azt mondta, sokan nem hiszik el, mennyire fontos lenne a megelőző oltás. "Több beteget vesztettünk el azért, mert az influenza szövődményeibe belehalt, és a legtöbb család csak akkor kezd el gondolkodni a vakcinázáson, amikor már közvetlenül érinti valamelyik tagját a probléma" – mondta az orvos.

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés