hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.
hirdetés

Bajszuk a jelvényük

Bajusznövesztéssel akarja felhívni a figyelmet a prosztatarák megelőzésére a nemzetközi Movember-mozgalom, amelyhez idén ötödik alkalommal csatlakozott Magyarország.

Az Ausztráliából indult Movember mozgalom célja felhívni a férfiak figyelmét arra, hogy rendszeresen vegyenek részt a szűrővizsgálatokon. A csatlakozók egy teljes hónapra félreteszik a borotvát: számukra a bajusz egyfajta "kitűző", amelyet büszkén visel gazdája, éppúgy, ahogy a mellrákellenes kampány támogatói a rózsaszín szalagot hordják.

A mozgalom Facebook-oldalán urológus és dietetikus szakemberek adnak tájékoztatást, a hónap végén hivatalos Bajusz Partyval ünneplik meg a mozgalmat. A csatlakozott szórakozóhelyeken kapható úgynevezett Movember-koktél bevételéből a résztvevők adagonként 390 forinttal támogatják a mozgalmat. A befolyt összeget idén a Magyar Onkológiai Intézetnek (sic!) ajánlják fel – írja az MTI, hogy a kórház olyan orvosi műszert tudjon vásárolni, amellyel a prosztataműtét után felügyelni lehet a betegek egészségi állapotát. A korábbi években a kampányból befolyó összeggel többek között a Mentsük meg a férfiakat! mozgalmat és a Magyar Rákellenes Ligát támogatták.

(forrás: MTI)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés